ponedjeljak, 2. kolovoza 2010.

ZAŠTO RAČANOVA VLADA PRODAJE NARODNI «SUNČANI HVAR»,


Ante Rokov Jadrijević, Pula 27. I. 2003.


Uredništvu «Vjesnika» Komu Treba: dr.Tonči Tadić

Uredništvu «Hrvatskog Slova» g.Miroslav Rožić


ZAŠTO RAČANOVA VLADA PRODAJE

NARODNI «SUNČANI HVAR», A NOVČANO DOTIRA PRIVATNI

«VIKTOR LENAC»?


Nikad kraja Račanovim i Linićevim prljavim aferama! Najnovija je ova sa «Sunčanim Hvarom», u kojoj predsjednik Nadzornog odbora «Sunčanog Hvara» Slavko Linić drži sve konce u svojim rukama, a gosp. Ivica Račan hini da o tome nema pojma! Račan također hini da nema pojma što mu mulja njegova ministrica turizma Pave Župan Rusković. Račan također hini da ne zna ni što mu radi treći njegov muljator dr. Goran Granić, koji u svom džepu drži sve konce afera s Enronom i Nuklearkom Krško, a skupa s gosp. Linićem i brojne druge mutne stvari, naročito oko INE i DružbAdrije, ali i mnogih drugih afera.


Dakle, nakon afere s Piranskim zalivom, neprekidne i (namjerno?) neprekinute afere s lopovskom Ljubljanskom bankom, s bezobraznim Slovencima na Svetoj Geri, nitko se od režimskih novinara još nije upitao o pravoj pupčanoj vrpci Račana i Drnovšeka! Što je to što Račana tako fatalno drži uz drske i bezobrazne Slovence, da im on uvijek maksimal-no popušta i izlazi u susret?!


Nije u posljednjih tri godine (dakle tri godine Račanove Vlade) bilo nijedne važnije Vladine mutljavine u kojoj nije bio umiješan Slavko Linić! Te «naftna afera», te afera s «ACI-Marine» (u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora Slavko Linić stalno pokušavao i uspijevao instalirati sebi podobne ljude!), te ekspresno zataškane i iz javnosti potisnute afera «Riječke banke», te afera s brodogradilištem «Treći maj» (rušenje direktora inž. Sanjina Kajbe!), te afera s brodogradilištem «Kraljevica» (pokušaj rušenja direktora inž. Vrankovića i prodaja «Kraljevice» Linićevom crvenom pajdašu inž. Damiru Vrhovniku za svega jednu kunu!), te afera sa Željezarom Sisak i sa tvornicom «Borovo», pa onda čudno ustrajavanje sa sumnjivom i lažnom vlasničkom strukturom u «Croatia busu», itd. Moglo bi se tako nabrajati do slijedećeg jutra!


A sada predsjednik HSS-a i predsjednik Hrvatskog Sabora gosp. Zlatko Tomčić traži «utvrđivanje odgovornosti, te smjenu svih za koje se dokaže da su se petljali u toj prodaji». To je vrlo lijepo rečeno, ali i previše nejasno! O prljavim rabotama ministrice turizma Pave Župan Rusković znalo se gotovo sve od početka, naročito od mutne prodaje dubrovačkog hotela «Excelzior» komunističkom-generalskom sinu Goranu Štroku! Gotovo nigdje gđa Župan-Rusković nije imala «čiste ruke», pa je vrlo nejasno kako je jedna takva osoba i mogla biti imenovana ministricom u Račanovoj Vladi! Kada (tek) danas gosp. Zlatko Tomčić traži njenu ostavku, a zna da iza svega stoji potpredsjednik hrvatske Vlade Slavko Linić, onda ne treba biti naročito pametan pa proniknuti o čemu se zapravo radi. Kad se divovi bore, strada trava. Stoga, nije dovoljna smjena samo ministrice Pave Župan Rusković i Linićevog pijuna u HFP-u (Hrvatskom privatizacijskom fondu) Krešimira Starčevića! Time se namjerno zaobilazi maksimalna odgovornost Slavka Linića, pa i njegovog «šefa» gosp. Ivice Račana!


Zašto konačno - jasno i glasno – gosp. Zlatko Tomčić ne zatraži barem smjenu Slavka Linića?!! Barem to i barem toliko!


No, vratimo se «Sunčanom Hvaru». Ja stvarno nikako ne razumijem režimski tisak, a naročito «Vjesnik». Što na primjer u njemu radi i piše onaj bezveznjak Viktor Vresnik (koji je prije godinu i pol bio najavljivan kao neka nova i gotovo genijalna novinarska akvizicija)? Kako to da još nikom od režimskih novinara nije pala na pamet jedna nevjerovatno jednostavna misao: Zašto Račanova Vlada naprosto ne otpiše (prognaničke!) dugove «Sunčanom Hvaru», umjesto što stalno dotira svoje (SDP-ovo) brodogradilište «Viktor Lenac»?!!


Dobro ste čuli! Brodogradilište «Viktor Lenac» je ustvari «Holding SDP-a» ! Ja to znam najbolje, jer sam u tom brodogradilištu bio predsjednik sindikata 1991.-1992.g., kada sam iz njega očistio «petu kolonu», koju je inž Damir Vrhovnik nakon mog istjerivanja iz «Lenca» (krajem 1992.g.), tijekom 1994. i 1995.g. ponovo vratio na svoja stara mjesta. U njemu su Račan i njegovi drugovi dobivali dodatak na plaću i novčanu potporu SDP-u sve vrijeme njihovog statusa opozicije HDZ-u!


«Sunčanom Hvaru» treba otpisati stare dugove, koji su većinom nastali zbog neplaćenog zbrinjavanja naših ratnih prognanika, umjesto da ga se prodaje Slovencima, koji bi ga kupili našim novcem, onim kojeg je «Ljubljanska banka» opljačkala hrvatskim štedišama! A ona je hrvatskim štedišama opljačkala preko 900 milijuna DEM, što bi danas već vrijedilo preko pola milijarde Eura! (vidi P.S.).


Dakle, Račane, počni rješavati probleme od glave (od glava!), a ne od repa!


Slovenci su se pokazali našim najgorim susjedima, a na to je već davno, davno upozoravao i gosp. Ivan Gabelica! Usput rečeno, treba tražiti povrat granice na Dragonju, dakle na most u Sečovlju i zaenkrat staviti točku na glupo «Bratstvo» sa Slovencima. A da o «Enotnosti» i ne govorimo!


Ante Rokov Jadrijević, Pula

hrvatski Socijal-Radikal


P.S.: Ovih dana, naša nova premijerka Jadranka-Kosor Vlaisavljević se ponovo sastala sa

slovenačkim premijerom Borutom Pahorom – na Bohinju - najviše zbog problema stare štednje Ljubljanske banke i njenog pritiska na Vladu Boruta Pahora da joj osigura povratak na hrvatsko bankarsko tržište. I njih dvoje su se učas složili! Kao, taj problem će biti riješen kroz (samo!) tri mjeseca.


E, neće !! Jer dug Ljubljanske banke nije više samo 300 milijuna DEM – ne računajući onih 600 milijuna DEM koje je predsjednik Tuđman preuzeo kao javni dug Države, da se ne bi usred rata gnjavio još i sa Slovencima i njihovom i srpskom „sukcesijom“ – nego je dug ljubljanske banke, računajući i kamate (!!) preko tri milijarde eura !


Tko to ne vjeruje, ja mu preporučujem da pročita članak (vrsnog novinara i stručnjaka za tu tematiku!) gosp. Ive Jakovljevića, u Novom listu i/ili Glasu Istre od 3. siječnja 2009.g., pod naslovom: „Dug Ljubljanske banke čak tri milijarde eura“.


Dakle, dug Ljubljanske banke nije ni 300, ni 650 milijuna eura, kako to ovih dana slušamo pokvarene i ljigave Vladine plaćenike na HR1.


Ajde malo Jaco, prestani s tim svojim „malograđanskim paradama imbecilnosti“ (ovo je od Karla Marxa!), te prioni na učenje! „Učiti, učiti i samo učiti“ – govorio je Tvoj stari idol i učitelj drug Lenjin!


A sve to isto važii za našeg novog predsjednika – druga YU-sipovića!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Nema komentara: