srijeda, 22. srpnja 2009.

Mesić nam od Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“ !

Žanton Žanko, Pula Svima! Svima!

20. kolovoz 2002.g.


Mesić nam od Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“ !


Uvodna napomena (2009.g.):


Evo još jednog primjera kako nam se povijest ružno i šugavo ponavlja i ruga nam se drsko u lice. Naime, i ove 2009.g. predsjednik Stipe Mesić nam na svom odlasku opet od naših Brijuna pravi svoju „Adu Ciganliju“. Opet je tu neizostavni Rade Šerbedžija i njegov „Teatar Ulysses“, a sada su tu još i Đorđe Balašević, Zdravko Čolić i brojna druga Srbadija. Valjda je tu negdje blizu i Lepa Brena, a ne bismo se iznenadili da je tu negdje i Ceca Ražnjatović - Arkanova! Od našeg Ciganina – Predsjednika se svakoj opačini možemo nadati!


Dakle, konstatirajmo još jednom: na Ciganinovim Brijunima, na naš hrvatski račun, i to džabe, ljetuju samo „Bre-Oni“! Je li to uvod u novu srpsku okupaciju Brijuna i cijele Hrvatske?


A evo kako je to počelo prije osam Mesićevih subverzivnih predsjedničkih godina. A takve su mu bile i one dvije prve godine – još subverzivnije!


A.R.J.


* * * * * *


Sjećamo li se još dobro kako je predsjednik Stipe Mesić dobio predsjedničke izbore početkom veljače 2000.-te godine? Prevario je svoje birače i (naročito) svoje biračice demagoškim obećanjima da ga Brijuni ne zanimaju. I da ga Predsjednički dvori na Pantovščaku uopće ne zanimaju. A ni dva predsjednička aviona da ga ne zanimaju. Tvrdio je da ga zanima samo štednja, naročito štednja u državnom proračunu Republike Hrvatske. I da ga zanima samo istina. Itd., itd.


Malo po malo se ta njegova demagogija razotkrila. Mesić je prilično brzo uselio u Predsjedničke dvore na Pantovščaku, koji su smjesta postali centar KOS-a i UDBE, dakle centar subverzije na vlastitu državu i na vlastiti narod! Onaj koji je izdao jedanput, izdao je i drugi put. Povijest nam se ponavlja, svaki put sve ružnije i sve skuplje.


A, evo sada, na Mesićevim Brijunima se sve više skuplja balkanska „ciganlija“. Mesić od Brijuna sve više pravi svoju „Adu Ciganliju“. Njegova nova ciganska čerga, zvana „Teatar Ulysses“, pojačan djelomično pripadnicima nove balkanske internacionale, izveo je svoju drugu po redu predstavu, Euripidovu „Medeju“, odnosno Euripidovu Miru Furlan. Lani nam je na sličan način podvaljen Shakespeareov „Kralj Lear“, odnosno Shakespearov „kralj Rade“ ( s jasnom aluzijom, odnosno asocijacijom na navodnu sumanutost našeg Prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana!). Obe su predstave bile ustvari providan politički spektakl i poslužile su blaćenju svoje bivše Domovine. To je bio jedan od dva ili tri osnovna cilja cijele te prljave „operacije Breoni“ predsjednika Stipe Mesića.


Očito je da na Pantovščaku djeluje tajni odjel UDBE i KOS-a za tzv. „specijalne operacije“, koji ima svoje tajne ogranke po Zagrebu, Puli, Rijeci, Dubrovniku, itd., svugdje gdje je gradska sredina manje nacionalno kompaktna i politički neodređena, odnosno nejasna. Ti nam njihovi ogranci – vrlo koordinirano – dovlače ovamo svoju nekad slavnu Srbadiju, ili u zagrebačku „Močvaru“, ili u pulsku Arenu ili „Klub Uljanik“, ili dubrovački interuniverzitetski centar, ili na neki od jadranskih, hrvatskih otoka. A mi, a naši zastupnici sjede skrštenih ruku, balaveći nas u našem Hrvatskom Saboru svojim ispraznim i bedastim nadmudrivanjem. Ajme!


„Dok se mudri nadmudruju, barabe se navladaju“ – kaže jedna narodna poslovica!


Dakle, na Brijunima je za Ivicu Račana, Tonina Piculu, inž. Damira Vrhovnika, Nenada Stazića i Ivana Jakovčića upriličen vrlo skupi ciganski spektakl blaćenja vlastite Domovine, a dan kasnije je sve to ponovljeno i za predsjednika Republike Stipu Mesića i njegovu brojnu svitu. Jedino je predsjednik Sabora dr. Zlatko Tomčić iz opreza odustao. Lukava je ta srijemska lija!


No računi su tu: država u bankrotu, incidenti na granicama, rat u Piranskom zalivu samo što nije počeo ...


* * * * * * * *


Predsjednik Mesić nam od Brijuna uporno pravi svoju „Adu Ciganliju“, dovlačeći ovamo one koji su 1991.g. pljunuli na svoju Domovinu, a onda godinama po Beogradu i po Americi brbljali, klevetali i pljuvali po Hrvatskoj. Nisu li nam i to sankcije?!


Kažimo glasno: Stipe Mesić je naša najveća sankcija. Nadmudrili su nas UDBA i KOS i to je naša najveća sankcija!


Žanton Žanko, Pula


P.S. (2009.g.): tekst je skraćen 40 posto, od onog što nije u svezi s temom u naslovu.

Ove 2009.g. svi Račanovi, Mesićevi, Sanaderovi i Šeksovi promašaju su nam

došli na naplatu. Budući da bivši premijer Ivo Sanader očito nije imao „petlju“ ograničiti, odnosno skresati budžet Mesićevim predsjedničkim dvorima, logično se i hitno postavlja pitanje: a hoće li nova premijerka Jadranka Kosor imati „petlju“ da u jeku općih kresanja državnog proračuna, to isto učini i s Mesićevim Predsjedničkim dvorima?

Kladim se da se to Jadranka Kosor neće usuditi učiniti! A onda će postati kristalno jasno čiji je ona igrač i tko ju je ustvari „instalirao“ kao premijerku hrvatske Vlade!


A.R.J.

Nema komentara: