subota, 20. prosinca 2008.

STIPE MESIĆ NIJE BIO ZAŠTIĆENI SVJEDOK, NEGO ZAŠTIĆENI POKAJNIK HAAŠKOG SUDA !!

Ante Rokov Jadrijević, Vodnjan, Istra 16. prosinac 2000.g.

Uredništvu Slobodne Dalmacije

STIPE MESIĆ NIJE BIO ZAŠTIĆENI SVJEDOK,

NEGO ZAŠTIĆENI POKAJNIK HAAŠKOG SUDA !!

Čitajući ovih dana Slobodnu Dalmaciju, Jutarnji list i Novi list, jasno vidim kako i koliko se naši najbolji novinari (Tihomir Dujmović, Ante Gugo, Nino Đula) muče odgonetnuti Zašto je Mesiću Haag toliko drag?, zašto je Račanu došao Kraj haaških iluzija, te zašto General Stipetić nije svjedok nego okrivljenik pred Haagom.

Iznimno cijenim svu trojicu navedenih novinara, premda s Ninom Đulom nisam ni blizu politički istomišljenik.

Kakva to sila tjera Mesića na ovakvu destrukciju (vlastite Domovine i povjerene mu Države) – neće odgonetavati povjesničari, jer je to već danas sasvim jasno! On nije nikakav zaštićeni svjedok, nego tek zaštićeni pokajnik Haaškog suda!! Otuda potječe njegova neshvatljiva revnost – revnost koja ubija, kako je to slikovito govorio njegov balkanski pandan Vuk Drašković. A na to se nadovezuje današnja novinska vijest: Petnaest milijuna dolara sponzoru Mesićeve kampanje u Novom listu s nadnaslovom: Klariko voće i SAD sklopili sporazum o gospodarskom ulaganju. Sad je kristalno jasno tko je – posredno – dao novac za Mesićevu predsjedničku kampanju (podatak koji on već 11 mjeseci taji od hrvatske javnosti): dala ga je američka ambasada, putem svojih (navodno) humanitarnih organizacija: USAID-a, IRI-ja, US TDA-a, itd, iza kojih u pozadini djeluje CIA !

Dakle, Stipe Mesić je najbolja američka investicija na Balkanu – bolja od prošlogodišnje američke oružane agresije na Srbiju i bolja od milijarde dolara pomoći Alijinoj Bosni!

Sličnu operaciju su prije tjedan dana u Budimpešti javno priznali i obznanili taj isti spomenuti USAID i CIA: priznali su da su organizirali srbijansku opoziciju protiv Miloševića i sa 45 milijuna organizirali svrgavanje i pad Slobodana Miloševića!

Jel' jasno drugovi !!

A zašto bi Stipe Mesić išao u Haag prije dvije i pol godine, pitat ćete se Vi dragi čitatellji. Zato što je po rangu bio drugi čovjek u državi, koja je navodno izvršila ratni zločin nad nedužnim i golorukim srpskim narodom u Republici Srpskoj Krajini (RSK), naročito (navodno!) u Medačkom džepu, pa onda (navodno!) u Kninu, Vojniću, Plaškom, itd. Znači, i on bi kad-tad bio pozvan u Haag kao osumnjičeni za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti – zar ne! I možda bi tamo i on dobio 45 godina zatvora kao i potpuno nedužni hrvatski general Tihomir Blaškić. A ovako, postao je zaštićeni pokajnik s doživotnom rentom!!

Drugi razlog je taj što Tuđmanov VONS Stipi Mesiću nije odobrio pokušaj grandioznog kriminalnog poduhvata – da za svoju kćerku Dunju mazne veliku Našičku cementaru! A da mu je to dr. Franjo Tuđman dopustio, ne bi ga Stipe Mesić nikad napustio. Nikad! A sve te naknadne priče o njegovom dubokom neslagnju s Tuđmanovom politikom u Bosni (s kojom sam se ja osobno slagao i svesrdno ju podržavao!), tek su pokušaj bacanja prašine u oči dok se ne zametu tragovi velike zvjerke kradljivice - u snijegu ili pijesku! Pljačka, koju danas kao želju i cilj pokušava pripisati čak i Ivici Račanu, bio je Mesićev glavni motiv kada se pridružio dr. Franji Tuđmanu krajem 1989.g., a ne nikakvo domoljublje, a još manje rodoljublje! Zato on danas nama koji smo domoljubni i rodoljubni, a ne prihvaćamo diktat Haaškog suda, pokušava prilijepiti etikete da radimo protiv interesa Hrvatske i da nam je cilj obnova pljačke.

Ponavljam onaj moj prijedlog od 7. studenog ove 2000.g.,odnosno 17. studenog ove 2000.godine, o sazivanju Konstituante, ovaj put u nešto izmjenjenom obliku:

NEKA ŽUPANIJSKI DOM SABORA SMJESTA SAZOVE IZVANREDNU SJEDNICU I

ZAPOČNE POSTUPAK OPOZIVA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE MESIĆA !!

Božićni i Novogodišnji blagdani su idealno vrijeme za svenacionalnu raspravu o ovom nedoličnom, neodgovornom i neuračunljivom predsjedniku Države. Mesićev čin je doista izdaja nacionalnih interesa, kako to kaže i potpisuje pukovnik Mirko Čondić u ime Stožera za obranu Domovinskog rata. Vrijeme je da se pokrene i Ustavni sud R.H.. Jer, radi se o veleizdaji. A za to postoji samo jedna kazna: ZNA SE KOJA!

Stipi Mesiću poručujem: Neka si Stipe Mesić hitno potraži svoju drugu domovinu. Može biti i Otadžbina! Hrvatska će mu Domovina uskoro postati pretijesna. On više nije naš Predsjednik: uostalom, on je na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u veljači bio izabran s tek 26 posto glasova birača koji su bili upisani u biračke spiskove početkom ove 2000. g. (a i to je bilo vrlo sumnjivo!). A u nedavnoj anketi javnog mnijenja u Večernjem listu za njega je podršku dalo svega 16,7 posto hrvatskih građana. A pošto se on od početka izjavio za Građanina – Predsjednika, onda valja svoj predsjednički tron ponuditi boljemu od sebe i naći neko drugo građanstvo koje će ga više uvažavati. Ovako, uvažava ga samo svaki šesti građanin Hrvatske. A to je dva i pol puta manje od podrške za njegovog prethodnika, pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji će ostati vječito PRVI !! A Stipe Mesić će sasvim sigurno biti vječito ZADNJI! I kao takav, Stipe Mesić -

ostat će đubre do kraja!

Ante Rokov Jadrijević

Nema komentara: