srijeda, 17. prosinca 2008.

Balkanski summit u Zagrebu: Pomirba ili oprost Srbiji ?!

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula 25. studeni 2000.g.

Uredništvu Hrvatskog slova

Balkanski summit u Zagrebu: Pomirba ili oprost Srbiji ?!

Prevario se još jednom Stipe Mesić!! Prevario se i Ivica Račan! Pobjednik Balkanskog summita u Zagrebu, 24. studenog ove 2000.g. je drski Vojislav Koštunica, koji je svima hrabro pokazao zube (i to na svojoj ćirilici!) i za to odnio prvu nagradu od oko 460 milijuna eura! Dakle,

Svijet je uvijek više cijenio drske i ponosne junake,

pa makar oni bili i barabe, od cmizdravih i puzavih

hrvatskih ljigavaca, a mi Hrvati tu istu lekciju

ponavljamo već i po dvadeseti put.

Ako još ikome u Hrvatskoj nije jasno što, kako i zašto nam se dogodio još jedan povijesni hrvatski pobačaj na Balkanskom summitu u Zagrebu, neka samo osluhne eho iz francuskog tiska, ili još bolje – neka posluša Radio France International (RFI)! Svi oni slavodobitno melju o Početku pomirbe na Balkanu. Ma, kakva sotonerijska pomirba! Radi se naprosto o francuskom pokušaju pranja svojih prljavih ruku na Balkanu i davanje oprosta njenoj staroj/novoj saveznici Srbiji. Tamo gdje je Mitterand stao, tu je Chirac nastavio. A mi smo opet podlegli njihovom pritisku: nakon što je naš Predsjednik Franjo Tuđman dao oprost četničkim zločincima iz Hrvatske, sada je Stipe Mesić (uz svesrdnu pomoć Račana) dao oprost i zločinačkoj Srbiji – i to je cijela ta priča!

Dakako, svemu su kumovali i ljigavi Tomčićevi seljaci, još ljigaviji Budišini socijal-liberali, te najljigaviji od svih Đapićevi pravaši, dakle svi oni koji su odbili doći i muški učestvovati na zasjedanju Županijskog doma Hrvatskog Sabora i tamo – na najdemokratskiji i najuljudniji način – izraziti svoje odlučno neslaganje s idejom, svrhom i ciljevima tog podmuklog Balkanskog summita, kojeg su organizirali – a tko dugi nego Francuzi. Francuzima se, inače, ne treba nimalo čuditi: Scirac se rukovodio (ili bio rukovođen sa strane!) istim motivima kojima se rukovodio i njegov prethodnik Francois Mitterand, kad je 1992.g. svojim iznenadnim dolaskom u ratno Sarajevo spriječio intervenciju UN-a i NATO-pakta protiv bosanskih četnika i njima saveznika – posrbljene i četnizirane tzv. JNA. Dakle, balkanski summit u Zagrebu je (samo) logičan nastavak prljave francuske politike na Balkanu, koja nije od danas, nije od jučer, pa ni od prekjučer: ona vuče svoje korijene još od početka 19. stoljeća

Oprost koji su Srbiji dali Mesić i njegova udbaška svita (uključujući i njegove KOS-ovce na Pantovščaku), podrazumijeva i oprost ratne odštete, oprost sukcesije, oprost dugova i krađa (INA VARTEKS, PLIVA, itd.), a povrat imovine četnicima i njihovim jatacima, i što je još najgore – njihovih starih privilegija! Povrh svega, Mesić i Račan su se jamačno obvezali da ćemo Srbiji opet morati dobaciti naš pojas za spašavanje – isto onako kao što je Hrvatska bila prisiljena učiniti i na kraju 1918. godine – kada smo mi i Slovenci bili prisiljeni plaćati srpski ratni dug iz Prvog Svjetskog rata, dug od dva milijuna srpskih volova Francuskoj i saveznicima, koji smo otplatili tek 1988.g. (podatak iz Mladine, 1989.g.). A Srbija je i ove nove ratove na Balkanu jamačno vodila na kredit Francuske, Engleske i njihove Zelene lihvarske internacionale!

A i trik s tzv. Zapadnim Balkanom je sasvim providan. To znači sve Zapadno od Bugarske, jer su Bugari i brojniji i hrabriji i slavniji narod od Srba, pa stoga Beograd ne bi opet mogao postati centar sveta! A zna se već skoro 1.700 godina da pravi Zapadni Balkan počinje tek s ove naše strane Drine!

Ante Rokov Jadrijević, publicist

P.S.: Hrvatsko slovo ovo nije objavilo, pa je desetak dana kasnije tekst poslan Slobodnoj

Dalmaciji Glavnog urednika gosp. Josipa Jovića, gdje je objavljen u cijelosti, pod

uredničkim naslovom: Koštunica pravi pobjednik.

A.R.J.

Nema komentara: