nedjelja, 14. prosinca 2008.

SPRIJEČITI tzv. ZAGREBAČKI SUMMIT !!

Ante Rokov Jadrijević, Pula / Vodnjan 7. studeni 2000.g.

Uredništvima Slobodne Dalmacije
i Hrvatskog slova

SPRIJEČITI tzv. ZAGREBAČKI SUMMIT !!

Taman sam i osobno namjeravao napisati jedan oštriji članak o gosp. Draženu Budiši – Čovjeku stalnih odustajanja i vječnih kompromisa - kada me je vrlo prijatno iznenadio sjajan članak Zorana Vukmana u Hrvatskom slovu od 3. studenog ove 2000.-te godine: Budiša pred Rrubikonom. Bravo gosp. Vukman! Bravo Hrvatsko slovo!

Ne gajim preveliku nadu da bi g. Budiša bio u stanju baciti kocku i prijeći Rubikon. Nažalost, nije on tog kova. A Hrvatska se cijela našla na Rubikonu. Tko će biti taj koji će u ime ove naše jadne i smrvljene Hrvatske biti hrabar baciti kocku i prijeći Rubikon? Vremena nema još mnogo: kroz 12 dana naša će se koža naći ponovo na balkanskom stijegu, koji će biti isto što i balkanski kolac! Ponovit će nam se stara greška iz 1918.19. i ona iz 1945.g. Zato je ovo poziv za hitnu akciju!
Sada nas samo hrabrost može spasiti!

Budiša, brate, daj se jednom već za nešto čvrsto odluči! Ti, a ne Račan i Mesić zaprijeti novim izborima! Oni su sada najslabiji i stoga najranjiviji. Silno su se uplašili masovnog hrvatskog pokreta prije mjesec i pol dana i učinili neoprostive i nepopravljive greške: smjenom deset najhrabrijih i najučinkovitijih hrvatskih generala odrezali su sebi bilo kakvu (biračku) odstupnicu i sada se batrgaju ne bi li nekako zakrpili tu svoju iznenadnu golotinju, mijenjajući retoriku i pokušavajući se brzo dodvoriti ostalim hrvatskim ratnim generalima, pa čak i poginulim hrvatskom braniteljima. To je ovaj Dan Mrtvih sasvim jasno razotkrio. To je bilo njihovo posljednje bacanje prašine u oči!

Novi izbori bi definitivno pokopali Račana! Od SDP-a bi ostali samo dr. Zdravko Tomac i gosp. Mato Arlović. Definitivno bi otpali Linić, Antunovićka i dr. Mato Crkvenac, te se SDP ne bi još dugo, dugo, ako i ikada oporavio.
I Mesić je mnogo klimaviji nego što on to otkriva. Njegovu najjaču točku ovdje neću otkriti, jer ne želim uvrijediti i one HDZ-ovce koji s besprimjernom pljačkom desne nomenklature HDZ-a nemaju nikakve sveze. Međutim ću o Mesiću reći ovo: on je očito talac istih udbaških krugova koji su u početku Tuđmanove vladavine vladali Pantovščakom i koji su ga tajno špijunirali. Priča o nekakvim transkriptima (prijepisima, kopijama) je priča za malu političku djecu. Sve je to nastalo u Manolićevom podrumu, onom istom iz kojeg je prisluškivao svog prvog susjeda u Nazorovoj 61.! Uostalom, gdje su originali. Nema ih? Ili ih nikad nije ni bilo?!!

Da skratim: Dražen Budiša bi hitno morao ovu stvar s tajnim službama, s generalima i s novim Račanovim i Mesićevim Ustavom prekinuti, jer nam se galopirajući približava Veleizdajnički Summit u Zagrebu 24. studenog ove 2000.-te godine, a pred tom činjenicom sve su ostale činjenice nevažne. Budiša mora izaći iz koalicije „Šestorke“ i zatražiti sazivanje tzv. Konstituante za promjenu Ustava i opoziv ovog nedoličnog, samovoljnog, neodgovornog i neuračunljivog Predsjednika Stipe Mesića – čovjeka vrlo opasnih (udbaških) namjera.
Konstituanta bi se morala sastojati od oba doma Sabora – Zastupničkog i Županijskog, a predsjedavao bi predsjednik Ustavnog suda prof.dr. Smiljko Sokol. Konstituanta mora izreći neopoziv sud da se Hrvatska ni u kakvom okviru ne može vratiti u Balkanski okvir (što bi bilo eklatantno kršenje Ustava R.H.); da Srbija ničim ne spada u tzv. „Zapadni Balkan“ (ona je bila i ostala Mezija i Tribalija!), te da se uzima nazad hrvatski suverenitet koji je nepromišljeno, nerazborito i neoprezno ustupljen tzv. Međunarodnom sudu za balkanske ratne zločine. Možemo mi i s manje, a bolje!

Predsjednik Mesić sada traži odgodu donošenja ustavnih promjena, koje su bile jedna od dva najvažnija predizborna obećanja i na kojem je g. Stipe Mesić i dobio te izbore. Budući da je istekao rok tim obećanjima, Konstituanta bi morala spriječiti odgađanje tog obećanja na još četiri godine! Mesića treba što prije „ražalovati“, prije nego što nam napravi neku još veću i nepopravljivu štetu.

A Ti Budiša ustani i ispravi se! Hora je došla da obraz treba ponovo osvijetliti – pa i osvetiti. A tko se ne posveti, bolje da ga nije ni bilo! Zapamti to Dražene Budiša!!

Prof. A.R.J., dipl. ing.
Pula / Vodnjan

P.S.: (2008., prosinac): Ni nakon deset godina nismo se skoro nimalo odmaknuli od tzv. Zapadnog
Balkana. Prije par mjeseci je u Ohridu, u Makedoniji održan V. Summit zemalja bivše
Jugoslavije, uz učešće Albanije i Grčke. Dogovoreno je da će se slijedeći takav Summit održati
u našem hrvatskom Zagrebu! Sve ostale priče o članstvu Hrvatske u Europskoj Uniji su samo
bacanje prašine u oči naivne hrvatske Javnosti. Pa ipak, ostaje nejasno zašto su zamuknule sve
tzv. državotvorne hrvatske stranke – prije svih danas izdajnički Sanaderov, Šeksov i
Hebrangov HDZ – i nitko više ne spominje narodni referendum, štoviše plebiscit o tzv.
Zapadnom Balkanu ili/ili u članstvu u Europskoj Uniji.

A.R.J.

Nema komentara: