četvrtak, 25. prosinca 2008.

MESIĆ JE NAJCRNJA POJAVA; SUDIMO MU U ZAGREBU (a može i u Beogradu!)

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula / Brtonigla 28. siječnja 2001.

Uredništvu Vjesnika

Uredništvu Slobodne Dalmacije

MESIĆ JE NAJCRNJA POJAVA; SUDIMO MU U ZAGREBU

(a može i u Beogradu!)

Pročitao sam u Slobodnoj Dalmaciji veliki intervju s poznatim i duhovitim, a nadasve lucidnim književnikom i slučajnim političarem gosp. Predragom Raosom. Istovremeno sam pročitao i pismo gosp. Mladena Rogića, znamenitog hrvatskog ratnika i ratnog invalida, to jest pismo muževno i jako.

Dakle, duhovitost protiv muževnosti, i muževnost protiv (isprazne) duhovitosti.

Gospodin-drug Predrag Raos opetovano izjavljuje da je on i dalje ljevičar. Nažalost, ljevičar Mesićevskog, a ne Račanovskog tipa i vokacije. Njemu je Mesić apsolutno najsvjetlija pojava i da ga nema utonuli bismo u sivilo, mrtvilo i ništa (završen citat).

S druge strane, Predrag Raos kao da konačno počinje shvaćati da je Tuđman imao viziju, bio je faca. Međutim, da ipak ne bi priznao svoje nedavne zablude, on ponovo pljuje u svoj tanjur iz kojeg kusa mrsnu čorbu, izvačeći se ovako: Ponavljam, smatram da je bio ratni zločinac par excellence, ali je bio i faca.

Ne, Franjo Tuđman nije bio nikakav ratni zločinac, a pogotovu ne par excellence, nego veliki strateg, koji je znao osujetiti i parirati perfidnoj strategiji pariško-londonske masonerijske

Male Antante i njihovog barbarogenijskog štićenika Slobodana Miloševića, u njegovom imperijalističkom pohodu na zapad i jugo-zapad Balkanskog poluotoka. Tuđman je bio ne samo vizionar, nego i veliki strateg, ali nažalost nije bio i veliki taktičar. Upropastio ga je njegov plahi karakter i sklonost makijavelističkom receptu rješavanja problema. Primjer njegove obitelji o tome najbolje svjedoči: Seka, Braco, Ankica, a onda i njegov nećak Darko Tuđman (iz Umaga): oni su bili okidač za početak trke u grabežu i korupciji, što je dovelo do kolapsa Njegove Hrvatske. No to nije bio ratni zločin, kao što to uporno tvrdi Predrag Raos!! To je bila samo jedna unutrašnja slabost jednog velikog čovjeka, a sličnih primjera bilo je bezbroj u povijesti svijeta i naroda.

Gosp. Predrag Raos previše ružno govori i o gosp. Račanu i njegovoj Vladi, zaboravljajući osnovni uzrok slabosti te Vlade. Zaboravlja na velike zakulisne bitke za Pantovščak i velike diktatorske ovlasti kojma je stremio Stipe Mesić!! Devet mjeseci je trajala žestoka zakulisna borba Stipe Mesića da ovlada tajnim službama, bivšom Udbom i KOS-om, HV-om i njegovim generalskim zborom (koji je Mesić u prvoj prikladnoj zgodi desetkovao!!), te vanjskim poslovima, itd.

To je najveća bitka koju je za sve nas Hrvate izvojevao i dobio gosp. Ivica Račan i ja mu prvi za to javno zahvaljujem! Račan je uspio razvlastiti Stipu Mesića, jer je u njemu i on (kao i ja osobno!) prepoznao čovjeka vrlo opasnih (udbaških) namjera! Tek sada, nakon skoro godinu dana izgubljenog vremena se g. Račan i njegova Vlada mogu posvetiti učinkovitom rješavanju ostalih, objektivno manjih i manje značajnih problema naroda i društva.

Nažalost, gosp. Račan nije dovoljno razvlastio predsjednika republike Stipu Mesića! Evo ga jučer i danas u Davosu, u Švicarskoj, gdje nas uvlači u krajnje sumnjivu carinsku uniju sa Srbijom; gdje opet nešto mulja s transkriptima; gdje opet nešto trguje s glavama naših generala! Opet subverzija protiv vlastite države i protiv vlastitog naroda! Molim Vas gospodine Račan, razvlastite tog opasnog čovjeka do kraja (i predajte ga narodnom sudu za ratne zločine i veleizdaju!).

Mesiću treba suditi u Zagrebu, a ne u Haagu, kako to predlaže ugledni hrvatski muž Mladen Rogić iz Zagreba. Mesiću je Haaški sud već dao oprost kao pokajniku, ali mi to pokajanje ne moramo uvažiti. Mi smo danas, zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, suverena Država i suveren narod! Mesić je bio nominalno (a i stvarno) Drugi čovjek u Državi kad je počeo prljavi rat u Bosni i Hercegovini, te je itekako odgovoran za navodne ratne zločine Hrvata u tom ratu i - pazite sad! - daleko odgovorniji od nesretnog hrvatskog generala Tihomira Blaškića!! Nema takvog pokajanja koje bi moglo Mesića amnestirati od kazne doživotnog zatvora! Ili barem 45 godina zatvora, koliko je on osobno „napakovao“ našem generalu Blaškiću.

Budući da licemjerni Haaški sud ipak (!!) odustaje od suđenja Slobodanu Miloševiću u Haagu (jer bi se onda moralo suditi i njegovim jatacima Owenu, Mitterandu, Janvieru, Cot-u, Rose-u, Carringtonu,itd., itd., znači skoro cijeloj Zapadnoj Europi), pošaljimo im u Beograd i Stipu Mesića, da lista optuženih bude kompletnija! Oni će tamo već znati sve njegove smrtne grijehe, a možda ga u zatvoru i bolje pripreme za budućeg prvog predsjednika Balkanije! Ipak je on njihov brat, a i zet!

Ante Rokov Jadrijević

Nema komentara: