četvrtak, 9. listopada 2008.

ZA KIM ZVONI JELENA LOVRIĆ ?

REPETITIO EST MATER STUDIORUM !

(povodom brutalnog ubojstva mlade Ivane Hodak, 6. list. 2008.g.)

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula / Brtonigla 10. siječnja 2001.

Uredništvu Vjesnika

Uredništvu Slobodne Dalmacije

Uredništvu Hrvatskog slova

ZA KIM ZVONI JELENA LOVRIĆ ?

(dokle god ona o nama govorila laži,

mi ćemo o njoj govoriti istinu!)

Malo je razloga zbog kojih sam prije mjesec dana ponovo počeo čitati Vjesnik: zbog državnih natječaja, zbog rubrike Iz domaćeg tiska i zbog rubrike pisma čitatelja (jer čitatelji su ipak najbolji novinari! Čast pojedinim novinarima, ali još drži aforizam pokojnog Duška Radovića: poznato je da novinari malo znaju, a i to što znaju nije ono što bi trebali da znaju!

* * * * * *

Pročitao sam u današnjem Vjesniku (10. siječnja 2001.g.) tekst Pištoljeros Hrvatska, novinarke riječkog Novog lista, nama dobro znane Jelene Lovrić, prenešen u Vjesnikovoj rubrici

Iz domaćeg tiska. Tko o čemu, a Jelena Lovrić po stoti put o ubojstvu Milana Levara

Udarna je njena prva rečenica (citiram): Ubojice Milana Levara još nisu poznate, kao što ni HDZ-ova vlast nikada nije pronašla ubojice Milana Krivokuće i sličnih nepodobnika, koje su njeni eskadroni smrti slali na drugi svijet.

Dakle, po Jeleni Lovrić, ni manje ni više nego eskadroni smrti !??

Nije, nego! Nisu tobožnji eskadroni smrti bili (samo) HDZ-ovi, nego još više Manolićevi i Mesićevi! Oni su ubijali samo onda kada su na vlasti bili Manolić i Mesić i njihovi udbaški pajdaši, recimo Josip Boljkovac, Franjo Vugrinec, Josip Perković, Milan Brezak, Božo Kovačević i mnogi drugi, koji i danas rade za Pantovščak. Nije nimalo slučajno da je Milan Levar ubijen tek kada su se njih dvojica – Mesić i Manolić vratili na vlast, t.j. na Pantovščak!!

Razloge zbog kojih je Milan Levar ubijen, ja sam djelomično već opisao u Slobodnoj Dalmaciji (Gl. urednika Josipa Jovića) u listopadu prošle godine – dakle, prije skoro godinu dana, ali je to još bolje opisao dr. Zoran Božić u Hrvatskom slovu mjesec dana kasnije, a fenomenalno dobro 13. prosinca 2000.g. u Slobodnoj Dalmaciji, u tekstu s nadnaslovom: Otvoreno pismo HHO-u u povodu dodjele godišnje nagrade Leonu Levaru, sinu poginulog samozvanog Haaškog svjedoka Milana Levara.

Uostalom, valja ponovo upozoriti zaboravnu hrvatsku javnost da je visoki dužnosnik UDBE, opskurni Franjo Vugrinec, održao tajni sastanak sa svojim agentima (Levar, Bando, Ropac i dr.) u Gospiću ujesen 1991.g. i to netom nakon što su 36 HOS-ovaca i Mirko Norac, kao zapovjednik 118. brigade, obranili grad od napada srpskih četnika iz obližnje Obradovića varoši! Je li među njima – agentima Franje Vugrinca – bila ruka koja je ubila Milana Levara?!

Siguran sam da je Jelena Lovrić sve ono gore spomenuto pročitala, ali ona svejedno ostaje vjerna svojem mladenačkom „informbiranju“, t.j. biranju informacija po načelu svoje stare podobnosti, prešućujući sve ono što nije u skladu s njenim okorjelim mentalnim sklopom bivše komsomolke, odnosno skojevke.

A što se tiče ubojstva Milana Krivokuće (koje je mene osobno veoma ozlojedilo), Jeleni Lovrić je vrlo dobro poznata osoba koja je to ubojstvo zataškala! To je Vladimir Šeks, također bivši suradnik UDBE, koji je deset godina bio glavni Zloduh Hrvatskog Sabora, a danas je glavni Zloduh HDZ-a. Zašto njega jelena Lovrić štedi? Boji li se i ona nekadašnjih Manolićevih eskadrona smrti, odnosno njegovih i Šeksovih pištoljerosa Hrvatske ?!

Ante Rokov Jadrijević, Pula

P.S. (7. list. 2008.): Ovo Vjesnik i Hrvatsko slovo nisu htjeli ili nisu smjeli objaviti. A gosp.

Josipa Jovića su smjenili s položaja Glavnog urednika Slobodne Dalmacije.

Nema komentara: