petak, 3. listopada 2008.

Licemjerje i moć američke politike

Ante Rokov Jadrijević, Pula 24. rujan 2000.g.

Uredništvu „Slobodne Dalmacije“

ZA RATNI ZLOČIN SILOVANJA SAMO UKOR

Licemjerje i moć

američke politike

Vojnici i časnici američke 82. desantne divizije

su – gle čuda! – za ratni zločin silovanja kažnjeni

samo UKOROM! *Prisjetimo se da je naš viteški

Hrvat Anto Furundžija za navodno (nikad dokazano!)

promatranje silovanja dobio čak deset godina

zatvora pred američkim (!) Haaškim sudom!

Sinoć (19. rujna 2000.g.) čuo sam, a danas i pročitao u nekim novinama, da je pet vojnika i četiri časnika američke 82. desantne divizije u „mirovnoj“ operaciji na Kosovu kažnjeno zbog „nedopustivog ponašanja“ i postupaka prema civilima na Kosovu. Drugim riječima, zbog „spolnog napastovanja“ kosovskih djevojaka i žena. Ili riječnikom Haaškog suda za ratne zločine – silovanja djevojaka i žena!

Vojnici i časnici američke 82. desantne divizije su – gle čuda! – za ratni zločin silovanja kažnjeni (samo) UKOROM!

Prisjetimo se da je naš viteški Hrvat Anto Furundžija za navodno (nikad dokazano!) promatranje silovanja dobio čak deset godina zatvora pred američkim (!!) Haaškim sudom!

Dakle, na jednoj strani samo ukori, a na drugoj strani (za manji „zločin“) deset godina zatvora u Sheveningenu! Bravo licemjerna Ameriko!

* * * * * *

Evo je prošlo gotovo mjesec dana od zagonetnog ubojstva Manolićevog doušnika Milana Levara u Gospiću, za koje su Stipe Mesić i Ivica Račan promptno optužili Tihomira Oreškovića (izravno) i generala Mirka Norca (valjda i njega po famoznoj „zapovjednoj odgovornosti“). Dakle, već dvadeset dana dvije specijalne ekipe tajnih policajaca nisu našle ama baš ni jedan jedini trag „zločinaca“. Niti jednu dlaku!

Budući da je teško pretpostaviti da je čuveni gospićki dinamitaš Milan Levar poginuo svojom vlastitom nepažnjom, onda je jednako moguće pretpostaviti da ga je ubila ista ona zločinačka organizacija kojoj je godinama vjerno služio – a to je Manolićeva UDBA! Ista ona koja je organizirala ubojstvo Ante Paradžika. On je njoj postao kompromitirani „lajavac“, jer haaški istražitelji ovog proljeća nisu našli baš ništa na lokacijama koje je on označio kao stratišta „nedužnih Srba“ iz Gospića, 1991.g. Zato se takvog neugodnog doušnika trebalo nekako riješiti.... UDBA je uvijek znala likvidirati takve svoje članove. To je pospješila neuspjela „afera generala Stipetića“, kao i brzo približavanje neugodne „vruće jeseni“, zbog potpunog promašaja Račanove Vlade da socijalne tenzije u društvu smanji na iole podnošljivu mjeru. A isticali su i neki drugi vrući rokovi.... Na primjer, sva Udbo-novinarska histerija, usmjerena na predizborno razbijanje predizbornog saveza Račan–Budiša i pokušaj ubacivanje u tu orbitu danas glavne orjunaške zvijezde Vesne Pusić, također se rasplinula neuspjehom kampanje s Pantovščaka da umjetno stvorenu „aferu Stipetić“ natovari na leđa Dražena Budiše i povuče okidač za totalnu kompromitaciju Domovinskog rata, po načelu:

- kriminalni generali HV-a;

- kriminalna HV;

- kriminalna država (koju su stvoriti takvi generali i takva vojska),

dakle, hrvatsku državu kao takvu treba ukinuti, a hrvatskom („genocidnom“) narodu opet odrediti novog žandara. To je prozirni plan tandema Manolić-Mesić. Na djelu je sada sustavno uništavanje hrvatske države. Glavni dirigent je – naravno – CIA!

Tome smo i sami mnogo pridonijeli. Tko je Hrvatskoj usilio Zakon o „četničkom oprostu“, tko je Hrvatskom Saboru usilio Ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom, tko je uporno i lukavo opstruirao donošenje Zakona o lustraciji – ako ne Zloduh Hrvatskog Sabora – Vladimir Šeks?!

Ante Rokov Jadrijević

Pula, 24. rujna 2000.g.

** * * *

Nema komentara: