srijeda, 24. rujna 2008.

BUDIŠA DOBRO ČINI !!

Ante Rokov Jadrijević, Pula / Brtonigla 5. lipanj 2000.g.

Uredništvu »Slobodne Dalmacije«


BUDIŠA DOBRO ČINI !!


Dozlogrdili su mi neki autori pisama (pa i članaka) u sve boljoj »Slobodnoj Dalmaciji« glavnog urednika gosp. Josipa Jovića, koji sustavno i krajnje uporno napadaju najbolje novinare Slobodne Dalmacije, kao što su Zoran Vukman, Joško Čelan, Tihomir Dujmović i – naravno – Josip Jović. S druge strane, u Hrvatskoj ima i previše režimskih novina i previše režimskih novinara, među kojima i mnogo suradnika Udbe, njenih špiclova, »intelektualnih prostitutki« i sličnog novinarskog smeća, pa tko želi može njihove tekstove čitati u »Orjun Seralu«, američkom »Morning staru« (»Jutarnjem listu«), »Glomomanusu« i udbaškom (»Inter-Nacionalu«. A »Slobodnu Dalmaciju« izvrsnog Josipa Jovića neka ostave nama. Nama koji nismo volili ni Antu Pavelića, ni Šćepana Malog Drugog – Tita, a ni Franju Tuđmana. Nama nezavisnog duha i uspravne kičme, bilo prema Zapadu, bilo prema Istoku. Nama Hrvatima, kojima ne trebaju ni fašisti, ni komunisti, ni sumnjivi bjelosvjetski liberali. Takvu nam je »Slobodnu Dalmaciju« ponudio g. Josip Jović i mi smo joj se nakon tri ili četiri godine vratili. I želimo s njom ostati. Nezavisnom i Slobodnom!

* * * * *

Jako mi se svidio članak Glavnog urednika g. Josipa Jovića: »Budiša po drugi put među nacionalistima«. Samo mi je žao što g. J. Jović nije učinio i korak dalje, pa ću to ja sada i ovdje učiniti. Naime, sve te nove i uporne optužbe na g. Budišu da skreće udesno, koje dolaze od naše ekstremne ljevice (g. Degena i gđe Pusić!), nažalost nemaju jačeg uporišta u glavi i u ponašanju g. Dražena Budiše, a trebalo bi!! Gospodin Budiša bi se, dakle, baš trebao pomaknuti udesno, u prazan prostor desnog centra, tamo gdje je dosad bila propala HDZ i (donekle) konfuzna HSS ! Sada je taj politički prostor skoro potpuno prazan, a g, Budiša ima gotovo besprijekornu »nacionalističku« (nacionalnu) prošlost i potreban je ovom nesretnom hrvatskom narodu da ga zaštiti od teških vanjskih pritisaka, koji idu za razgradnjom nove hrvatske države, gubitka nezavisnosti i državnog suvereniteta, disolucije naših oružanih snaga i prljavih ucjena kojima smo izloženi od strane Amerike i njenog Haaškog suda, itd. Ukratko, Hrvatskoj danas treba snažan desni centar!

Pomakom u desni centar, Budiša bi mnogo pomogao i sadašnjem premijeru Ivici Račanu, koji u svojoj stranci trpi snažan pritisak Slavka Linića i njegovog (udbaškog i KOS-ovog) lobija, koji prijeti da proguta sva hrvatska brodogradilišta i sve obližnje banke, kapitalom koji je prije dva mjeseca stigao u brodogradilište »Viktor Lenac« (u kojem sam 1991./1992.g. bio predsjednik sindikata, pa su mi te stvari itekako dobro poznate).


Stoga, Budiša idi udesno!



Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


P.S.: Nažalost, gosp. Dražen Budiša se nije pomaknuo u desni centar, nego je još godinu

dana glavinjao u okrilju Račanove »Koalicije narodnih izdajnika«. A to će najbolje vidjeti u nastavku ovih mojih malih priloga za novu povijest Hrvatske.

A.R.J.

Nema komentara: