nedjelja, 11. listopada 2009.

Od čega se Mesić crveni: od svoje prošlosti? Od svoje izdaje u Haagu? Zbog rasprave o manjinama?

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula 14. prosinac 2002.g.


Uredništvu Vjesnika Uredništvu Ultimatuma

Uredništvu Pašalićevog slova“


Od čega se Mesić crveni: od svoje prošlosti?

Od svoje izdaje u Haagu? Zbog rasprave o manjinama?


Predsjednik Republike Stipe Mesić ne propušta ni jednu priliku da se ruga hrvatskom narodu, čiji je predsjednik, a ne propušta priliku i da ga vrijeđa. A kad mu uzmanjka prilike, onda ih njegovi medijski specijalisti vješto stvaraju.


Već tri mjeseca se ove jeseni 2002.g. po Hrvatskoj organiziraju kojekakve „rasprave“, „Otvoreni stolovi“, pa ča k i simpoziji poznatih nam „učenih glupaka“ (slavna izreka Alfreda de Vignyja o „učenim glupacima“!), što o tzv. ljudskim pravima, što o tzv. pravima manjina, što o maloj Eli, što o našem rasizmu prema Ciganima, što o našoj neprimjerenosti Europi, što NATO-u.

I svuda se nađe Stipe Mesić da nam nešto dosoli i da sve to presoli.


Dakle, Stipe Mesić se „Crvenio od srama zbog rasprave o manjinama“.


Šipak! On sam je najbolji dokaz visokih prava manjina u Hrvatskoj! On sam

je etnički manjinac, pa ipak ga je hrvatski narod izabrao za svog Predsjednika Republike!! Nema na svijetu nijedne države na čelu koje bi mogao biti jedan TAKAV manjinac! I što se on zbog toga ima crveniti?


Dakako, istina je sasvim suprotna njegovom „crvenilu od srama“: hrvatski se narod već tri godine crveni zbog Stipe Mesića! Jer je Mesić tipični balkanski prostak, lažov, cinkaroš, izdajica i izrod! Ali, sad nam je već kasno. Prevario se hrvatski narod u njemu i u onima koji su ga doveli na vlast. Sada smo u potonulom brodu, u koji je ušla golema crna hobotnica. Kako onda isplivati na površinu, a da nas ne proguta?


******


Evo kako: kada se Mesić ruga generalu Bobetku (što njegova „štampa“ onda stalno podgrijava i perpetuira), da je, kao, kukavica koja „nema hrabrosti da izađe pred Haaški sud“, a to drsko i bezobrazno imputira i generalu Anti Gotovini, budimo i mi jednako drski pa viknimo Mesiću u lice:


Mesiću, ti si ustvari taj ratni zločinac koji nije imao hrabrosti i petlje da čisto i ponosno stane pred Haaški sud i da mu skreše u lice da su oni, Haaški sud najobičnija engleska i francuska podvala europskoj i svjetskoj zajednici naroda, da je UN postao njihova najobičnija marioneta i da mi Hrvati više nećemo priznavati takav sud i njegovo podlo i i podmuklo krivosuđe. Mesiću, ti si bio (formalni) zamjenik dr. Frnje Tuđmana, pa si ti bio prvi na redu za HAAG. I prvi si bio u Haagu, ali si se izvukao izdajom naših najboljih generala i cijele svoje Domovine! Mesiću, ti si abolirani ratni zločinac, dakle!


A budući da se predviđa uskoro osnivanje hrvatskog suda za ratne zločine, ja predlažem da prvi „ratni zločinac“ pred tim sudom budeš ti Stipe Mesiću! Sudit ćemo ti za ubojstvo Ante Paradžika, i za ubojstvo Mire Barešića, i mnoga ubojstva HOS-ovaca diljem hrvatskih bojišnica tijekom Domovinskog rata, i za ubojstvo Milana Levara (!!), a konačno i za zločin veleizdaje! A za to postoji samo jedna kazna!


Ti si taj, Stipe Mesiću, koji je Hrvatsku izručio Haaškom sudu! A sve to ti naš sud nikad neće oprostiti! Profanirao si tvoju „instituciju“ na Pantovščaku, pa se ne čudi što te u ovoj državi, nakon tri godine, ne poštuje 93 posto hrvatskog naroda i građana Republike Hrvatske!


******


A što se tiče Mesićevog „crvenila od srama“ (nije valjda obraza? Kako se može zacrveniti čovjek bez obraza? Kako se može sramiti čovjek bez srama?), jer bi po njemu, Mesiću, „bilo naivno pomisliti da našu raspravu o manjinama svijet nije registrirao“, pitam ga jvno: KOJI SVIJET?? Pa tko u svijetu ima više prava manjina od nas? Francuska? Gdje? Na Korzici? Možda u svom dijelu Baskije? Pa oni su Baskijcima dali tek najosnovnija manjinska prava tek prije dvije godine! Pravo na svoj jezik na radiju (ne i na TV!). Pravo na svoj jezik i to samo u osnovoj školi, kao drugi odnosno manje ravnopravan jezik od francuskog! A tek Engleska? Što je ona dala tzv. Sjevernim Ircima? Bobbyija Sanda? Oranski red? Molotovljeve koktele i suzavac!!!

Kako nam oni koji i dan danas drže svoje kolonije po svijetu mogu soliti pamet o manjinskim pravima? Zar „Tricky Albion? Zar licemjerni Pariz, koji još po Africi, pa i svijetu, drži svoju „Legion Etranger?


A što se tiče Europe, tko nas je pitao hoćemo li u Europsku Uniju? Tko nas je pitao hoćemo li u NATO? Uostalom, pričekajmo malo, pa da vidimo kako će se EU nositi s ježom u trbuhu, nakon što je primila u sebe deset istočnoeuropskih država! Velika Njemačka još nije uspjela riješiti problem svoje Istočne Njemačke, a utrošila je tamo preko 1.700 milijardi DEM (oko 830 milijardi eura)! Bojim se da će se to ili vrlo slično dogoditi i Europi (a ne onako kako to ovih dana piše Nobelovac Joseph Stiglitz, inače profesor na Columbia University). „Sanacija“ tih novih deset država će, bojim se koštati mnogo, mnogo više od sanacije Istočne Njemačke! Nije to samo problem (samo) „pravne države“, nego je to prije svega i iznad svega problem „ekonomske države“ i soc-invalidskog mentaliteta koji će kao plima preplaviti Europsku Uniju! To je teška, najteža i dugoročno teško izlječiva bolest istočne Europe, najteže naslijeđe komunizma. Stoga ostanimo tu gdje smo, jer Europa neće riješiti taj naš najveći problem! Uostalom, EU nas neće primiti još najmanje petnaest godina, pogotovu kad se i sama otrijezni od šoka Istočne Europe!


Ante Rokov Jadrijević, Pula

Nema komentara: