petak, 16. siječnja 2009.

Kajinov i Jakovčićev govor mržnje !

Ante Rokov Jadrijević, Pula 19. veljače 2001.

Uredništvu Slobodne Dalmacije Komu Treba: Glasu Istre

Uredništvu Hrvatskog slova

Kajinov i Jakovčićev govor mržnje !

Uvodna napomena:

Bilo je ovo u doba vladavine Račanove Koalicije narodnih izdajnika, kada se iz svih medijskih oružja pokojnom Prvom Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svima nama domoljubnim i državotvornim Hrvata svakodnevno i histerično spočitavao tzv. govor mržnje, samo zato što se nismo mirili s Račanovim i Mesićevim medijski totalitarizmom i njihovim govorom mržnje, koji se naglo intenzivirao nakon njihovog Udbo-komunističkog povratka na vlast 3. siječnja 2000. godine.

* * * * * *

Zahuktava se nova IDS-ova predizborna kampanja i ponovo počinju oni njihovi karakteristični mitinzi istine u Puli. A Pula je idealno mjesto za to - prepuna Udbaša i bivših oficira jugo-srpske JNA, te njihovog brojnog podmlatka. Nesalomljivi Šerbo-Ištrijanski savez svih onih koji su od početka bili protiv Nove hrvatske Države. Imaju u svojim rukama sve glavne poluge istarskog javnog mnijenja: Glas Istre, TV Novu, Radio Maestral, a u velikoj mjeri i Radio Pulu. Čak su se Srbende i Srbadija uvukli i u nekad naš Radio Pazin, odnosno Radio Istru, na čijim radio valovima svjedočimo obnovi najvulgarnijeg srpskog jezika i tipičnih beogradskih uličnih doskočica (štoseva).

A Kajinu i Jakovčiću najviše smetaju Dalmatinci i njihov general Mirko Norac, pa glasno deklamiraju: Jedna mirna, demokratska, tolerantna i građanska Hrvatska mora odgovoriti govorima mržnje i ratnim pokličima, kojih smo se naslušali ovih dana .... U posljednjih 15 dana Hrvatska živi u izvanrednom stanju , gdje se govori o državnom udaru, generalu Norcu, Domovinskom ratu... Međutim, Hrvatska se ne može graditi na simbolu rušenja Mostarskog mosta, Pakračke poljane, ubijene djevojčice Aleksandre ZEC, na rušenju partizanskih spomenika, na ustaškim koračnicama i ustaškim simbolima, koje treba ostaviti u prošlom stoljeću i tisućljeću.

Dakle, tako svojim govorom mržnje gosp. Kajin odgovara na drugi (navodni!) govor mržnje s narodnog mitinga na splitskoj rivi, gdje je 150.000 Hrvata ustalo u obranu svog generala i velikog ratnog junaka, generala Mirka Norca i obranu digniteta Domovinskog rata. Međutim, ne spomenu Kajin nikad u svojoj kratkoj političkoj karijeri Škabrnju, Lovinac, Saborsko, Ćelije, Berak, Lovas i ostala brojna stratišta Hrvata, ali nam neizostavno baca ratni zločin nad nesretnom i nedužnom djevojčicom Aleksandrom ZEC, Pakračku poljanu, srušeni partizanski spomenik na Mirogoju (koji su - nota bene - srušili srpski agenti KOS-a!), itd. A što je to ako ne Vaš govor mržnje gosp. Kajin! Što je to ako ne hušksnje i raspirivanje mržnje?! I tko je to ako ne Vi iz IDS-a ostao u prošlom stoljeću?!

* * * * *

A gosp. Jakovčić kaže: Mi smo (IDS, op. A.R.J.) demokratska i civilizacijska snaga ove hrvatske države, te njen čist europski obraz.

Da, tako to izgleda kada se gleda iz Strassbourga, Bruxellesa ili iz Račanovog koalicijskog Zagreba. Međutim, dođite u moju Brtoniglu, pa ćete vidjeti i čuti kako je jedan čovjek od Brtonigle - ugledni dužnosnik IDS-a - od naše Brtonigle napravio Ladrocitta di Verteneglio; kako je izgurao časnog ambasadora lokalne demokracije gosp. Phillipe Dournell-a, i zasjeo na njegovo mjesto!! Moš' mislit koje li Europe. Koje li lokalne demokracije a la ID-ove. I kojeg li obraza!?

Ante Rokov Jadrijević

Nema komentara: