utorak, 21. travnja 2009.

ZAUSTAVITI SUBVERZIVNO DJELOVANJE„ GEDŽE S PANTOVŠČAKA“!

A.R.J./ Semper Paratus, Pula 10. ožujak 2002.g.

Uredništvu „Fokusa“

Uredništvu „Hrvatskog slova“

ZAUSTAVITI SUBVERZIVNO DJELOVANJE

„GEDŽE S PANTOVŠČAKA“!

U petak (8. ožujka 2002.g.) je ovaj naš već sasvim opskurni predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić dao intervju Novosadskoj televiziji, u kojem je rekao da „naši građani koji su pred 'Olujom' pobjegli iz Hrvatske, trebaju se vratiti kućama, u svoju domovinu, a Hrvatska MORA tim ljudima osigurati ne samo obnovu porušenih kuća, već i posao, školovanje djece, te i sigurnost“.

Zaustavimo se malo na tom dijelu izjave. Prije svega, Hrvatska NE MORA (!!) svojim Srbima-povratnicima obnoviti baš ništa, prije nego li oni sami obnove sve ono što su oni (prvi!) porušili u Hrvatskoj - porušili Hrvatima i ostalim hrvatskim ne-Srbima! A oni za to nikad nisu pokazali ni najmanju volju, ni najmanju namjeru.

Drugo, Hrvatska NE MORA svojim Srbima-povratnicima osigurati posao, sve dok to isto ne osigura svim Hrvatima-povratnicima, naročito onima u totalno razrušenom Vukovaru, zatim Gospiću, Otočcu, Saborskom, Petrinji, Dalju, Iloku, Vrbanji i Drenovcima, itd. A mi smo još daleko od toga! Hrvatska prije toga mora zaposliti najmanje 300.000 Hrvata, koji su zbog njihove pobune i srbijanske agresije ostali bez svojih radnih mjesta.

Treće, „Gedža s Pantovščaka“ nije pojasnio kako školovati srpsku povratničku djecu? Trebali li im sagraditi nove škole? Mora li im se dovesti nove popove da ih uče krvavom svetosavskom nauku (SS-SS = Srbi svi - Srbija svuda!)? Tiskati im nove knjige na ćirilici, jer ne daj Bože da bi oni nešto učili na latinici?! To je ono što dragovoljni zastupnik Srba u Hrvatskom Saboru dr. Furio Radin naziva i priziva „pozitivnom dikriminacijom“! Da, to bi bila nova i ponovna diskriminacija Hrvata, i to u vlastitoj Državi! A to smo imali od 1918. do 1990.godine.

Četvrto, Hrvatska će Srbima-povratnicima osigurati SIGURNOST, ali samo pod dva uvjeta: da oni osiguraju sigurnost svojim prvim susjedima, koje su onako divljački napali, poklali i opljačkali 1991.g., te da ostave puške, a late se motika, pa u polja, a ne u šume! Jedino tako mogu naći prvo zapošljenje u današnjoj Hrvatskoj: na primjer iskopati sve one stotine tisuća mina koje su nama sami postavili i ukopali.

Naš opskurni Predsjednik Mesić još je rekao da je „ispit zrelosti demokracije u Hrvatskoj upravo u rješavanju pitanja povratka izbjeglih ljudi“. Ma, pred kim to? Pred Zuroffom? Pred Sharonom? Ili pred Henry-jem Kissingerom? Možda pred onim austrijskim „Wolfgangsterom“ Petritschem ili ovim arogantnim i perfidnim Englezom Paddy-em Ashdownom. Ah, da, pred onom putanom Carlom Del Ponte! To nam oni stalno stavljaju pod nos. A svi su oni još uvijek u toj Velikoj Prljavoj igri!

Ali, sve to Mesićemo laprdanje naprosto nije točno! To je tipična Mesićeva udbo-komunistička laž, odnosno poluistina! Naime, nigdje i u nijednom tzv. međunarodnom dokumentu nije potpisan samo povratak Srba, nego SVIH izbjeglih ljudi! A po Mesićevom govoru (a to važi i za Račana i Piculu!) proizlazi da su samo Srbi „ljudi“, a Hrvati i Bošnjaci-Muslimani to, kao, nisu! Nisu, jer valjda nisu pripadnici poludjelog i sumanutog „nebeskog naroda“, što li drugo? Možda zato što ne prihvaćaju diktat Globalne judeokracije!

Inače, stvarni povratak svih izbjeglica se morao odvijati pod strogim pravilima reciprociteta; prvih godina po načelu „stotinu-za-stotinu“ („i nikako drukčije“, kako sam to pisao i objavio u „Istarskom glasu“ iz Labina prije više od godinu i pol dana, u vrijeme banjalučkog sporazuma Milorada Dodika i Tonina Picule, u „blagoslov“ i u nazočnosti Madeleine Albright), a nakon toga i u većim skuinama. Međutim se to nije dogodilo. Valjda se to nije ni željelo. Ta „greška“ je ravna izdaji! Račanovoj i Piculinoj! Izdaji bosanskih Hrvata, čiji su davni pradjedovi utemeljili prvu bosansku državu u hrvatskoj Usori i hrvatskoj Lašvi! Danas jasno vidimo da ta izdaja nije bila nimalo slučajna. Posrijedi su bile vreće „Judinih škuda“, kojima je trasiran put povratka na vlast Ivici Račanu i Stipi Mesiću! To je, dakle, bila i veleizdaja!

Sada glavno pitanje „Gedži s Pantovščaka“: kada će on otići u Banja Luku, te s njihovog glavnog trga pozvati izbjegle Hrvate i Muslimane da se vrate u tzv. „Republiku Srpsku“, koja im MORA obnoviti porušene kuće, MORA osigurati posao, MORA školovati djecu (dakako na materinskom jeziku i autohtonoj kulturi!), MORA osigurati sigurnost!? Nema ništa bez reciprociteta! Ne može biti jednostranih obveza, a ni jednostranih prava.

A kada će „Gedža s Pantovščaka“ otići u Sarajevo, te s hrvatskog Stupa gromko pozvati Hrvate na povratak u Sarajevo - na svoj Stup, u svoju Zenicu, u svoj Vareš, u svoj Kakanj, u svoj Konjic, itd., te glasno i jasno reći što im sve BiH - kao svojim izbjeglicama - MORA dati, odnosno vratiti?!

S ostalim Mesićevim g-lupetanjima na Novosadskoj Televiziji ne bih se bavio, tek samo jedan mali ispravak: kad Mesić kaže da je Miloševićev konačni cilj bio Bosna i Hercegovina, onda je to (namjerno?) veliko „neznanje“, odnosno laž!. Miloševiću je glavni cilj bilo Jadransko more („što više mora!“), prije svega Dubrovnik i Ston, po mogućnosti i „srpski Pelješac“, a maksimalni cilj mu je bila „Amputacija Hrvatske“ po liniji Karlobag-Karlovac-Virovitica, točno onako kako je ultimativno zahtijevao kraljevski srpski đeneralštabu Beogradu, 1923.g. (a i 1928.g., nakon ubojstva Stjepana Radića!). U tom planu je bila sadržana i aneksija Bosne i Hercegovine - kao lavovski dio.

Iz izloženog se jasno vidi subverzivno djelovanje predsjednika Mesića protiv hrvatskog naroda i njegove Države.. Postavljam javno pitanje: što o tome govori Ustav Republike Hrvatske? Koje su kazne, odnosno sankcije za to predviđene? Tko je dužan pokrenuti postupak opoziva i kažnjavanja takvog Predsjednika? Zar baš nitko u oporbi o tome nema pojma? Ili nema „petlju“? Ili je ipak najvažnija saborka fotelja?

* * * * *

A evo je jučer „Gedža s Pantovščaka“ opet pokazao svoje pravo debelokožno lice. Evo te vijesti: „Mesić dao podršku Feralu“. Po mottom „dajmo da pišu“, tijekom akcije koju je organizirala (od Vlade plaćena!) „nevladina „ „građanska“ inicijativa „Novi naraštaj“, skupljali su se novčani prilozi za spas zloglasnog splitskog „ORJUN Ferala“, koji je do grla potonuo pod sudskim presudama da plati ogromne naknade za štetu ugledu i dostojanstvu uglednih Hrvata, koje je stalno klevetao i blatio. Akciji se priključio i predsjednik Mesić (tako dezavuirajući svoju toliko hvaljenu „pravnu državu“), koji se svojim prilogom pridružio perjanicama antihrvatstva Zvonku Makoviću, Miljenku Jergoviću, Dragi Pilselu, i drugovima.

Dakle, „Dajmo da pišu“. A što? Da i dalje bljuju svoje beskonačne gadosti na svoju Domovinu Hrvatsku? Da pišu po naručbi Veliko-Židova Georga Sorosa and comp.? Da stalno provociraju hrvatski narod? Da stalno prizivaju ono orjunaško i udbaško krvavo „Bratstvo i Jedinstvo“, koje u prošlom stoljeću progutalo preko pola milijuna Hrvata, a dvaput toliko ih istjeralo iz njihovih domova?

Pa, Tito bi, da je živ, i da je bio Hrvat, takve odavno samljeo na Golom otoku!!

A zašto oni ne daju NAMA da pišemo? I mi znamo, itekako znamo dobro pisati! U „Vjesniku“ prolaze samo oni najcrveniji i najuškopljeniji (samocenzurom!). „Jutarnji“ već odavno ne daje prostor svojim čitateljima, jer se boji njihovih reagiranja. „Večernji list“ na tom mjestu drži neku Snežanu, koja kao kerber čuva ulaz od nepoželjnih! „Slobodna Dalmacija“, također. Strah je od nje učinio krotku i poslušnu Račanovu prostitutku „Slobodanku“.

Dakle, „DAJTE NAM DA PIŠEMO“!! Škopljenje hrvatskog novinarstva ipak nije do kraja uspjelo. Tu su još staro dobro „Hrvatsko slovo“ i novi (nepokoreni) hrvatski „FOKUS“. A tu su i drugi putevi Božji! Nevidljivi smo, ali postojimo! Stameno kao kamen stanac!

E, sad, a da li će i za ovaj moj tekst važiti izjava Predsjednika Mesića, data koliko jučer, da „javne osobe za povredu časti i dostojanstva ne bi trebale uzeti veću odštetu od jedne kune“ ?? Evo, žurim da mu tu jednu kunu odmah pošaljem na Pantovščak!

Ante Rokov Jadrijević

Semper Paratus Croatiae

P.S. (ožujak 2002.g.): „Fokus“ i „Hrvatsko slovo“ su ovaj tekst odbili objaviti.

P.S. (2009.g.):

a/ - U međuvremenu smo bili svjedoci obnove 35.000 srpskih kuća u Hrvatskoj, koje

im je obnovio Račanov ministar građevinarstva i obnove Rade Čačić! Međutim,

prof. Žarko Puhovski je prije dva mjeseca na Haaškom sudu, pritisnut protu-dokazima obrane naših generala, priznao da je njegov HHO falsificirao podatke o čak 23.000 srušenih srpskih kuća u našem Domovinskom ratu! Puhovski je priznao da je realna procjena o broju srušenih srpskih kuća svega 7-8.000!

A i Sanaderov ministar Božidar Kalmeta im je povrh toga morao obnoviti još 5.000 kuća!! Logično je pitanje: kome su onda obnovljene sve te kuće??

Čik pogodite kamo i kome je otišla sva ta silna lova?!

b/- Zar nije bilo mnogo bolje u ostale kuće vratiti najmanje 100.000 mladih Hrvata, koji

su prije pet ili osam ili dvanaest godina napustili Hrvatsku, jer sebi nisu mogli

osigurati pristojan krov nad glavom??

Pitanje je prije svega upućeno (K)Radimiru Čačiću, Sanaderu i Božidaru Kalmeti!

c/ - Zanima nas kako to dr. Furio Radin zamišlja pravo na „pozitivnu diskriminaciju“

Srbima u Vukovaru, Osijeku, Vinkovcima, Daruvaru, Pakracu, Gospiću, Zadru,

Vrlici, itd.?

I što sada misli o „23.000 srušenih srpskih kuća u Domovinskom ratu“ znamenito „šerbo-ištrijansko“ laprdalo Damir Kajin?

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)


Nema komentara: