ponedjeljak, 13. travnja 2009.

OJ «DRUGOVI» JEL' VAM ŽAO, RASTANAK SE PRIMAKAO !

Žanton Žanko, Pula , 5.ožujak 2002.g.

Uredništvu «Hrvatskog slova»

Uredništvu «Vjesnika»

OJ «DRUGOVI» JEL' VAM ŽAO,

RASTANAK SE PRIMAKAO !

Sjajne nam se stvari događaju ovih nekoliko dana otkad je dvojac Budiša – Kontić ponovo preuzeo kormilo ruzinave barke i od početka rđave Račanove koalicije Petorke! Evo na primjer jučer: u udbo-srpskom riječkom «Novom listu» se jedan mali crveni žestoko okomio na druga Račana; da zašto se On tako strastveno zauzima za G. Granića, te zaključuje da se može razumjeti Račanova želja, kao čovjeka bez ikakvih upravljačkih sposobnosti, da uz sebe zadrži G. Granića, osobu kojoj je upravo vođenje poslova jača strana, a k tome je još i poslušni radoholičar. A jutros u 04.20 (upravo kada pišem ovaj tekst) slušam ponovo na Radio Zagrebu jednu već skoro zaboravljenu pjesmu o «crven-bijeli-plavom» našeg Đanija Maršana. Sutra rano ujutro se nadam čuti i onu slavnu Kišovu «Gospodine generale», a prekosutra ću valjda opet čuti i onu najslavniju «Bojnu Čavoglave»!

Eppur si muove!

Dakle, crveni štakori su opet počeli napuštati ruzinavi crveni brod, a to je radostan znak! Jedino se rđavi stari «Vjesnik» još drži, jer vidim jučer opet onog malog crvenog na zadnjici «Vjesnika», koji nam stalno glavom kroz crveni okvir pokušava proturiti predsjednika Mesića kao zaštitnika «nacije», pa čak i kao nekakav «moralni autoritet i jedno od rijetkih svjetala» u trenutku sumraka premijera Račana...i t.d.

A tu je i sve čudniji Vice Vukov, koji stoji iza tvrdnje nekog anonimusa da je Tito u svemu imitirao Staljina, Tuđman u svemu imitirao Tita, a danas Tuđmanov sin Miroslav tvrdi da, nakon Churchilla i De Gaullea, Europa nije imala političara kalibra njegova oca! Pritom se Vice Vukov uopće nije potrudio sam dati odgovor na to pitanje. Ostaje tajnom je li Vice Vukov u svom rukavu zadržao Alcide de Gasperi-a ili Willy-ja Brandta, koji je nažalost vrlo neslavno skončao svoj život. Drugih značajnijih političara Europa i nije imala poslije Drugog svjetskog rata (s izuzetkom generala Franca). Uvijeno pak, na domaćem terenu Franji Tuđmanu konkurira Vicin novi pajdaš Ivica Račan i valjda nikad ne-prežaljena drugarica Savka, koja nam je u naslijeđe ostavila svoju ljubimicu Vesnu Pusić!

Bravo Vice, samo nastavi, završićeš i Ti kao i Vlado Gotovac i kao Ivan Zvonimir Čičak! Ni oni nisu mogli progutati notornu povijesnu činjenicu da u najodsutnijem času za Hrvatsku nisu bili Franji Tuđmanu ni do koljena!

Hvala Bogu, dolazi Sudnji dan takvim novinama, takvim novinarima i takvim kolumnistima. Operacija ponovnog ubijanja hrvatskog javnog mnijenja je već bila uspjela (ubijanja Slobodne Dalamacije i Hrvatskog slova), ali je pacijent ipak preživio. I sada će suditi svojim medijskim dželatima! I ne samo njima. Uskoro ćemo vidjeti tko je i zašto po izraelskoj prašini skupljao Judine škude, dok je krvnik Šaron masakrirao Palestinu (Tito bi o tome gromko progovorio!). I sad da nam Takav bude «moralni autoritet i jedno od rijetkih svjetala»? Kakvo perverzno društvo!

Nema druge, nego početi pakirati svoje crvene prnje, pa put pod noge do Vama dobrog starog Sorosa i Zuroffa. Bit će novih Judinih škuda! Ali više neće biti «Crvenog Vjesnika», to je sigurno.

Vrijeme je za odlazak. Oj «drugovi» jel' vam žao, rastanak se primakao?! Za samo dvije godine uspjeli ste otpustiti blizu 200.000 radnika, a primiti na posao preko 10.000 novih birokratskih parazita, najviše udbo-četničkih povratnika. Vratili ste u dvije godine preko 100.000 Srba, a samo oko 1.000 Hrvata u tzv. Republiku Srpsku. To je ravno veleizdaji! Picula će za to morati odgovarati na sudu! To se nikako ne može oprostiti, niti zaboraviti. To je zločin ravan onim sličnim zločinima «general-leutenanta» Milovana Đilasa, koji nam je oteo šest hrvatskih sela kod Bihaća, jedno selo kod Martin Broda, oteo Neum i presjekao hrvatsku u Neumskom koridoru, a istovremeno hercegovačkim pravoslavnim Vlasima i Srbima otvorio perspektivu izlaska na more u Sutorini i Igalu, itd. Ukratko, Hrvatska se svakih četrdesetak godina smanjuje sve više i nema nam povratka na stara hrvatska ognjišta u Boki Kotorskoj, u Bosni i Srijemu, a evo ćemo biti definitivno istjerani iz nekoć naše Zapadne Bačke!

To mora konačno završiti pred Prijekim sudom hrvatskog naroda, ta posvemašnja izdaja hrvatskog naroda u Boki, u Bosni, u Srijemu i u Bačkoj. Priznati etničko čišćenje u Banja Luci i hrvatskoj Posavini, to je veći zločin od bilo kojeg «zločina» u Gospiću 1991.g. i u Olujnom Kninu 1995.g., ali se Gospićanima uporno sudi i to samo na temelju iskonstruiranih laži i podmetanja brojnih Manolićevih udbaških agenata i udbaških novinarki, koje je Manolić bio ugradio u skoro sve naše ratne brigade i sva naša žarišta otpora. Pa nam danas sude nekakve umobolne «Latinice», nekakve umobolne «Slobodanke» iz Splita i Šibenika, i t. d., a sve u režiji udbaša i kosovaca s Pantovščaka.

E, tome je konačno došao kraj ! Uskoro će hrvatski narod donijeti svoj novi politički sud i on će glasiti: Oj «drugovi» jel vam žao, rastanak se primakao !

Jedino se bojim da HDZ, kada se vrati na vlast, neće biti dorastao situaciji – jer se još nije pročistio. Bojim se novih tajnih sotonskih sporazuma, po načelu «udbaška vrana ne kljuje oči udbaškoj vrani»! Bojim se novih promjena, a bez promjena! Jedino se možemo pouzdati u Boga, koji nas, izgleda, još nije napustio.

Žanton Žanko, Pula

Nema komentara: