petak, 20. ožujka 2009.

«DOKONA POPADIJA I JARIĆE KRSTI»

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula / Brtonigla 13.list. 2001.

Uredništvu «Vjesnika» i Komu Treba: «Istarski glas», Labin

«DOKONA POPADIJA I JARIĆE KRSTI»

Ante scriptum: naslov je parafraza jedne duhovite srpske izreke:

»Dokon pop i jariće krsti».

(A tek popadija...!)

* * * * *

«Govor mržnje zaslužuje odgovor u kaznenom zakonu» - zajednički je zaključak potpredsjednice Vlade gđe Željke Antunović, Vašeg novinara Tihomira Ponoša i tzv. «Nevladinih organizacija».

Znamo, ima raznih govora mržnje. Čitali smo takav govor u nekoć najslavnijim knjigama svijeta, kao na primjer «Kako se kalio čelik» Alekseja Tolstoja, «Mladoj gardi» Fadjejeva, pa sve do genijalnog zaključka u Orwelovim knjigama «Životinjska farma» i «1984.». Sjećamo se onog genijalnog Orwelovog «Two-minute hate», prema onom kozobradom otpadniku (t.j. Trockom).

Mislili smo da smo već davno prebolili takve «Dječje bolesti ljevičarstva u komunizmu». No izgleda da smo se prevarili. Očito je da neki u Račanovoj Vladi i danas žude za tim «dobrim starim vremenima» i da bi svoju «Restauraciju» željeli dovesti do kraja – vratili bi nam zloglasni član 133. Krivičnog Zakonika SFRJ (po kojem sam i ja osobno bio osuđen na godinu dana zatvora).

Gospođi Željki Antunović se nije ni čuditi: tko jednom Vragu proda svoju dušu, Vrag mu uvijek po nju dolazi – u najnezgodnijem trenutku ! Kad nema ništa drugo protiv Hrvatske, onda mu dobro dođu i tzv. «ljudska prava». Pa onda gđa Antunović mora revnosno organizirati jednu takvu masovnu međunarodnu konferenciju u hrvatskom Dubrovniku – a ne recimo u Kurdistanu! Ili u Nikaragvi! A tek u Saudijskoj Arabiji?!

Predlažem gospođi Željki Antunović da inicira slijedeću takvu konferenciju u Gazi ! I da tamo oplakuje onih 820 Palestinaca, koji su u proteklih godinu dana (prije Bin Ladenove odmazde u New Yorku i Pentagonu) bili ubijeni od strane izraelske vojne soldateske generala Sharona, samo zato što su tražili svoja «ljudska prava»!

Možda će nas Hrvate onda «Velika Sotona», odnosno „Veliki Sathan“ konačno ostaviti na miru. Jer nama su danas daleko važnija neka druga prava – socijalna, radnička, zdravstvena, narodna (t.j. narodnog suvereniteta), i t.d. Što ćemo s njima, gospođo Antunović? Zar opet: «Dokona popadija i jariće krsti»!

Gospođa Antunović neskriveno hvali tzv.» Ne vladine organizacije», koje – vidi čuda! – daju neograničenu i nekritičku podršku Račanovoj Vladi i – dakako - njenoj potpredsjednici Željki Antunović. Nije nam nikakva tajna tko je i kada osnivao sve te «Nevladine organizacije». Američka ambasada i pod-agencije CIA-e, poimenice: USAID, IRI, TDA i druge. Od kraja 1995. do 1999.g. osnovali su ih čak 15.000 ! Nije nam nikakva tajna ni tko ih danas financira. Kad jedno potpuno beznačajno «Klariko voće» Jure Klarića i njegovog mentora Stipe Mesića od SAD dobije «kredit» od 15 milijuna američkih dolara, onda samo totalnom slijepcu stvari nisu jasne. Ili, kako bi to rekli Ameri : „Nije slijep onaj koji ne vidi, nego je slijep onaj koji ne želi da vidi!».

Pa kad nam takve ˝NVO drobe i trabunjaju o «govoru mržnje», nije zgorega podsjetiti se kako su pisale perjanice govora mržnje, primjerice Jelena Lovrić, Sanja Modrić, Vesna i Zoran Pusić, Vesna Teršelič , Semina Lončar i slične ljevičarske zvijezde.A tek onaj Udbo-katolik iz Argentine! Pa oni orjunaši iz splitskog «Ferala». Oni kao da nikom ne smetaju! Upravo ta činjenica potpuno dezavuira sav uzaludni napor gospođe Potpredsjednice Vlade na toj dubrovačkoj konferenciji o tzv. «ljudskim pravima»! Odmah se vidi kakva je to sorta.Similis simili gaudet. A tu spada i sam predsjednik Republike Stipe Mesić: govorom prepunim mržnje govorio je cijelu prošlu godinu protiv svog pokojnog takmaca i omrznutog protivnika, pokojnog Prvog predsjednika Republike, dr. Franje Tuđmana. Sada je lako za takav govor optuživati druge. Međutim, «Pogledaj dom svoj anđele» (ili Sotono!).

Upravo takvi nam danas drobe i trabunjaju o štetnosti «govora mržnje» u našem društvu. A što smo proteklih mjesec dana slušali u Americi? Kad je navodno (i tobože!!) Osama Bin Laden srušio one židovske Tornjeve na dnu Manhattana? Što se nisu tada oglasili? Gdje je onda bila slavna gospođa Mary Robinson – da nam onda docira o «govoru mržnje».

Da skratim: meni je govor mržnje draži i ugodniji od govora lažnog bratstva i prijateljstva! Od govora lažne tolerancije. Od govora lažne i frivolne ljubavi. Ili mediokritetskog govora tzv. „Nevladinih organizacija“. Njima Vlada daje narodni novac, one Njoj antinarodnu (t.j. antihrvatsku!) podršku. A sve plaća narod, pogotovu onaj lažni Smojin narod koji navodno «neće politiku u svoju butigu».

Vidi se kako je UDBA vrlo uspješno obavila svoj zadatak: kad se htio govor mržnje, onda se imao govor mržnje, kad se htio govor bratstva i prijateljstva, onda se imao i govor bratstva i prijateljstva. Jer tako je htio Veliki Brat. Onaj s istoka. Danas to hoće Novi Veliki Brat sa zapada. A naši tzv. «internacionalisti» su uvijek za tuđeg Gazdu. Jer, najvažnije je živiti kao bubreg u loju!

A Berlusconi? Jesu li i njemu sudili u Dubrovniku, gđo Željka Antunović, pardon, gđo Mary Robinson ?! Ili Vaši «Crveni Jupiteri» i danas smiju ono što ne smiju obični (balkanski) «volovi»! Ukratko, „Drugovi, jesmo li svi mi volovi“?!

Ma, zar opet? Zar još jedno krvavo stoljeće ideološke mržnje?

A.R.J./ J' Anton

Nema komentara: