subota, 15. studenoga 2008.

Gospodine PICULA, o čemu vi to govorite?

Ante Rokov Jadrijević, Pula/ Brtonigla 16. srpnja 2000.g.

Uredništvu Glasa Istre

Gospodine PICULA, o čemu vi to govorite?

Bombardira nas gotovo svakodnevno naš novi ministar vanjskih poslova g. Tonino Picula svojim ishitrenim izjavama, danim u svakojakim nesuvislim prigodama, kako Hrvatska želi biti prisutnija na jugoistoku Europe (Glas Istre, dne 15. srpnja 2000.g), to jest u sklopu zloglasne SECI-inicijative, koja se Hrvatskoj nastoji usiliti već više od tri godine.

Pokojni Predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman se nije dao na taj način nasamariti, ali ova nova Vlada g.Račana i njegov ministar vanjskih poslova g.Tonino Picula bezrezervno se podmeću....

Na skupu ministara vanjskih poslova Albanije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije i Turske, te Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao promatrača, naš se ministar Picula nekako previše trudio: kaže da Hrvatska mora iza sebe ostaviti sve predrasude i nedoumice, koje su Hrvatsku još donedavno opterećivale.

Dakle, mi Hrvati da smo opterećeni nekakvim predrasudama glede te pokvarene američke SECI-inicijative? Da kao guske ponovo zabrazdimo u balkanske magle? Da nam kad-tad opet glavni grad bude Beograd? I da u njemu stoluje Veliki Obnovitelj (četvrte) Jugoslavije – Stipe Mesić?

Baš vam hvala, gospodo Račan, Mesić i Picula! Neće to ići! Neće to ići bez velikog narodnog referenduma, u kojem će svakako sudjelovati i naša hrvatska braća iz Hercegovine i Bosne. Ovdje neće biti riječ o odlučivanju o granicama hrvatske države, nego o granicama i sudbini hrvatskog naroda! A to se ne može odlučiti trenutačnom nadmoćnošću neke stranke ili neke labave koalicije u Saboru.

Hrvatske narod se već dobrano otrijeznio. Vidimo što smo izabrali. Izabrali smo strančarsku demokraciju, kao nekakav surogat prethodnog stanja, odnosno prethodnog surogata „demokracije“. Većina nas vidi da je ta slavna demokracija obična laž i podvala za obmanjivanje masa. A i blebetanje o Europi je također laž i podvala, jer je za Hrvatsku određena balkanska karantena, iz koje neće nikad ući u Europu. Zato, g, Picula, pazite što govorite. Početkom ove 2000.-te godine u Banjoj Luci ste potpisali sporazum s Miloradom Dodikom (kuma je bila neizbježna Madeleine Albright) o dvostranom povratku Srba u Hrvatsku i Hrvata u tzv. Republiku Srpsku, i to po načelu: 2.000 Srba za 2.000 Hrvata. Međutim su Vas Vaša draga braća Srbi prevarili: Srbi su se vratili u brojci od više od 15.000, a Hrvata ni dvadeseti dio od toga – i tog datuma. Vratilo se svega tristo Hrvata!

Zato, ako imate obraza, g. Tonino Picula, podnesite ostavku!

Ante Rokov Jadrijević, Brtonigla

P.S.: Dakako, Tonino Picula nije podnio ostavku. Ali je ovo pismo učinilo svoje. Nastavak slijedi u Piranskom zalivu i na Prevlaci. A finale je – ropotarnica prošlosti za Račana i njegovog ministra Piculu. Sic transit gloria mundi!

A.R.J.

Nema komentara: