nedjelja, 23. kolovoza 2009.

BESKRAJNA GLUPETANJA STIPE MESIĆA O tzv. “PRAVNOJ DRŽAVI”

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula / Brtonigla 29. 9. 2002.g.


Uredništvu “Vjesnika”

Uredništvu “Fokusa” Komu Treba: g. Ivici Račanu

g. A. Hebrangu


BESKRAJNA GLUPETANJA STIPE MESIĆA

O tzv. “PRAVNOJ DRŽAVI”


Govor predsjednika R.H. Stipe Mesića povodom gotovo plebiscitarne podrške cijelog hrvatskog naroda generalu Bobetku, o tome da “Slučaj Bobetko” nije i nikad ne smije postati “slučaj Hrvatska”, najznačajniji dio režimskog tiska je podržao: utrku revnosti predvodi kao i uvijek Jelena Lovrić, prate je u stopu Žarko Puhovski, Sanja Modrić, Viktor Ivančić, Heni Herceg, Zdravko Zima, Zoran Vodopija, Sanja Kapetanić i ostala crvena bratija, a evo im u pomoći i neizostavnog Slavka Goldsteina.


Na našu veliku sreću, našao se i junak na našoj strani – da im začepi usta.

Čestitam gosp. Jadranku Črnku, što je s bezbrojnih pokušaja obeshrabrivanja i unošenje defetizma u korpus hrvatskog naroda, skinuo krinku pravnih mućkalica i jasnim pravnim argumentima razbio plitku pravnu argumentaciju Haaškog suda. Njegov veliki (i u svakom pogledu Veliki) članak “Haaški sud nije iznad pravnog sustava države” u Vjesnikovim “Stajalištima” svakom imalo inteligentnom i čovjeku dobre volje razjašnjava brojne nebuloze koje nam pokušava podvaliti Haaški sud, odnosno njegovo tužilaštvo, držeći nas valjda za neki imbecilni i/ili retardirani narod. Bravo gosp. Črnko!


Nažalost, predsjednik Mesić je daleko ispod te razine, a to su i navedene medijske “perjanice”.


Naime, NE POSTOJI NIKAKAV “SLUČAJ BOBETKO”!! Naprotiv, ITEKAKO POSTOJI “SLUČAJ HRVATSKA”! Ne treba biti nikakav “ekstremist”, kako sve svoje i sve brojnije političke protivnike etiketira Mesić, pa jasno vidjeti da vodeći dio tzv. “međunarodne zajednice” doista ne želi hrvatsku državu i da optužbom protiv našeg hrvatskog generala Bobetka želi rušiti njene temelje, a što je još gore, da joj u tome Mesić najsvesrdnije pomaže! Mesić baš zato kaže: “Ponavljam, to naprosto nije istina”. A jeste, istina je!


Mesić je još rekao i ovo: “Nije legitimno i ne dolazi u obzir dovođenje Hrvatske u položaj taoca bilo čijih ambicija, privilegija ili straha od istine, odnosno odgovornosti”.


Ma, je li to moguće! Govori li to Stipe Mesić o nama ili o sebi? Tko je Hrvatsku učinio taocem Haaškog suda, ako ne previše ambiciozni, privilegirani ili od istine ustrašeni Stipe Mesić, koji je u strahu od odgovornosti pred Haaškim sudom izdao hrvatskog generala Tihomira Blaškića! I tu je sve počelo!


Ni ovaj put se Stipe Mesić nije mogao suzdržati a da nam ne održi svoje plitko slovo o tzv. “pravnoj državi”.


Blago njemu i njegovoj i Račanovoj “pravnoj državi”!! Mi ostali, naročito mi obični djelatnici ove države, mi nemamo pravnu državu. Pravnu državu ima onaj tko oslobađa Nevena Baraća od odgovornosti za pljačku milijardu DEM u “Dubrovačkoj banki”! Pravnu državu ima Slavko Linić, koji svom najbližem pajdašu Damiru Vrhovniku bez ikakvog krzmanja i bez ikakve (pravne i političke) rasprave u roku tri dana daje iz državnog proračuna 30 milijuna US dolara; a svega tjedan dana nakon toga strelovito brzo pokriva i njihove zajedničke udbomafijaške gubitke u Riječkoj banki, od 100 milijuna US dolara! Pravnu državu ima i onaj koji je zataškao gangsterski ugovor s francuskim “Bouygues-om” o faraonski skupom “Istarskim Ipsilonom”. Isto je i s “INAGIP-om”. Pravnu državu ima i onaj koji kroz Hrvatski Sabor oktroira Sporazum o NEK Krško, kojim Hrvatska vjerovatno gubi preko 260 milijuna US dolara. I znatno više! Pravnu državu je imao i Onaj koji je Sloveniji “otpisao” oko 600 milijuna DEM dugova Ljubljanske banke, a otpustio im i ogromnu turističku imovinu na našem dijelu Jadrana, umjesto da je veže za “sukcesijsku imovinu” bivše Jugoslavije. Konačno, pravnu državu ima i ovaj koji je s Drnovšekom potpisao idiotski sporazum o Piranskom zalivu, i tko mu što može?!


Dakle, što je to “pravna država”, gosp. Mesiću?


Pravna država bi bila ona koja bi jednakim pravnim aršinom sudila i četnicima i šačici onih naših “crnokošuljaša”, koji su obranili Gospić, a Bogme i Dubrovnik! Ali poneki zločin počinjen u samoobrani, nikad ne može biti suđen istim aršinom kao i masovni zločin počinjen u agresiji na neki narod. Mesić će to uskoro spoznati u Haagu, kada su uskoro susretne oči-u-oči s Miloševićem. Usput rečeno, neka sa sobom ponese i “ćebe”! Naime, Haaški sud uporno igra sudsku farsu s Miloševićem, omogućujući mu novi propagandni “miting istine” o tobože “ugroženim Srbima” na mračnom Balkanu, čija su oni jedina svijetla točka. Kakav Vukovar, kakva Srebrenica, kakvo Sarajevo, kakav Dubrovnik! Za sve to su bili krivi samo “Tuđmanove ustaše” i Alijini mudžahedini ! Uskoro ćemo vidjeti na čijoj je strani “pravna država” Haaškog suda, odnosno kome će haaška “pravda” držati stranu!


Tko dakle ima “pravnu državu”? Ima je samo onaj tko može plaćati cijele brigade pravnika i odvjetnika, da ga zaštite od vlastite države. To može Mesić! Primjeri “Dubrovačke banke”i “Klariko voća” to najbolje potvrđuju. Baci se velika prašina na nepostojećeg “šestog ortaka” da bi se sačuvao prvi ortak i njegov moćni zaštitnik (danas gospodar Pantovščaka). A “Klariko voću” se namakne bespovratni američki kredit od 15 milijuna US dolara, kao kamata za predsjedničke izbore Stipe Mesića! I da ta kriminalna priča završi još kriminalnije – “Klariko voće” odmah nakon toga ode u “stečaj”.


To je ta Mesićeva “pravna država”!!


A.R.J.


P.S.: “Vjesnik ovo nije htio ili nije smio objaviti. Međutim, objavio je naš hrvatski “Fokus”, glavnog urednika Vjekoslava Bobana. Ne znam je li ga kasnije zbog ovoga smjenio Sanader?! Ili zbog mojih kasnijih tekstova u njegovom “Fokusu”.

A.R.J.

Nema komentara: