petak, 29. veljače 2008.

NOVO OTVORENO PISMO MINISTRICI PRAVOSUĐA

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing. NOVO OTVORENO PISMO!!

52 474 Brtonigla, Kovri 25

23. listopad 2007.g.

Predmet: Ponovni Prijedlog za Vaše plaćanje

mojih troškova suđenja !

MINISTRICI PRAVOSUĐA R.H.

Gospođi ANI LOVRIN

Poštovana gospođo Ministrice!

Ponovo Vam se žalim, nakon više od godinu dana, ovaj put mojom sedmom Pritužbom na rad Općinskog suda u Bujama, jer od Vas još nisam dobio nikakav odgovor na prošlu Pritužbu!. U međuvremenu sam na Internetu, na najpopularnijem Web portalu www.amac. hrvati-amac.com javno i oštro ukorio i predsjednika Vrhovnog suda R.H. Branka Hrvatina, koji mi također nije odgovorio na moju «Pritužbu zbog pristranosti predsjednika Županijskog suda u Puli, dr. sci. Alda Radolovića, njegovog neurednog obnašanja sudačke dužnosti, i namjernog odugovlačenja sudskog postupka», dakle na ovo isto zbog čega Vam se opet, po treći put žalim! Od toga je prošlo već više od deset mjeseci, a nedavno je «slavni» Aldo Radolović izabran čak i za suca Ustavnog suda R.H. O tempora, o mores! Teško Republici i Državi Hrvatskoj s takvim ustavnim sucem Aldom Radolovi-ćem! I premda je to izvan ovog konteksta, kunem se svojom pokojnom majkom, koju sam izgubio u II. svjetskom ratu, kad mi je bilo svega tri godine, da ta nova svinjarija Udbomafija-škog vrha Hrvatskog Sabora neće proći tek tako! Jer «Jošt' Hrvatska nij' propala»!

Ovih sam dana, točnije 16. i 17. listopada 2007.g. ponovo dobio dva sudska Naloga (odnosno «Obavijesti o neplaćenoj sudskoj pristojbi»), upućenih na adresu Porezne uprave, ispostavi u Umagu, za plaćanje sudske pristojbe u dva sudska predmeta: K-277/05 (navodna «kleveta» našeg općinskog tajkuna i «Velikog šerifa» Brtonigle Franca Cattunara, zbog njegovog «namještanja prošlogodišnjih izbora za lokalnu samoupravu i krivotvorenje izbornih rezultata, te krupnu privatizacijsku pljačku, namještanje natječaja, ilegalne natječaje, itd., itd., te P-45/06 (zbog tzv. «smetanja posjeda», odnosno isključenja vode mojem nepoštenom podstanaru, koji je tu vodu odbio plaćati više od godinu dana (!!), a prethodno godinu dana nije plaćao ni svoju potrošak električne energije, a k tomu više od dvije godine nije plaćao ni stanarinu, itd.

Sve to ponovo ukazuje da lokalna Udbomafija i dalje drži Općinski sud u Bujama pod svojom čvrstom kontrolom, unatoč činjenici da ste upravo Vi gospođo Ministrice pravosuđa smijenili bivšu predsjednicu tog suda Jasnu Stupavsky – Stellu. Stoga Vas ponovo podsjećam na moj tekst od 12. srpnja 2005.g. «TKO JE PRAVI GOSPODAR KAOSA U NAŠEM PRAVOSU-ĐU», kojeg sam Vam također poslao još 19. rujna 2005., dok ste bili na čelu Saborskog odbora za pravosuđe (na koji također nikad nisam dobio bilo kakav odgovor od Vas).

S druge strane Vaš premijer Ivo Sanader stalno poziva građane Hrvatske da prijave korupciju nadležnim državnim organima. Ja sam to činio, pa još više stradao. Čemu onda sva ta demagogija?

Podsjećam Vas gospođo Ministrice i na dio mojeg prošlog Prijedloga od prije više od godinu dana, na koji još nisam dobio odgovor, citiram: «Pretpostavljam, poštovana ministrice pravosuđa, gospođo Ana Lovrin da ste i Vi žrtva prljavih manipulacija Vaših pomoćnika (g. Koketija, gđe Novosel, g. Maravića, itd.), jer inače ne biste na mjesto nedavno smjenjene i nečasno otpuštene predsjednice Općinskog suda u Bujama Jasne Stupavsky–Stelle imenovali sutkinju istog suda Margaretu Vivodu, koja je protiv mene osobno donijela dvije totalno nemoralne, nepravedne i nečasne presude (u predme-tima P-384/03 i P–306/ 05). A po prvoj od njih ja sada, na zahtjev suda, moram platiti sudske pristojbe u iznosu od 350,00 kuna (a da ne spominjem njenu odluku da ja mojem nepoštenom podstanaru iz Škabrnje, notornom varalici, šverceru, kamataru i besposličaru I.E. moram platiti i parnički trošak u iznosu od 1.900 kuna).

No pasaran!

Predlažem Vam, poštovana ministrice pravosuđa, gospođo Ana Lovrin da sve to Vi platite iz svog džepa, isto onako kako je bivša ministrica pravosuđa, gđa Vesna Škare-Ožbolt to isto platila novinaru Miroslavu Juriću, da bi spriječila svoju i blamažu države koju je predstavljala. Time je koliko-toliko ispravila anarhiju što je vladala u njenom resoru (citirao sam članak novinara «Novog lista» g. Branka Mijića «Sveti Ilija u zatvoru», od 17. 11. 2005.g.). «Povijest besčašća hrvatskog pravosuđa po svom opsegu postaje enciklopedijskom, a po svojoj raritetnosti guinnessovskom», napisao je u uvodu tog svog maestralnog članka novinar Branko Mijić.

Danas je – zahvaljujući i mojim publicističkim člancima – hrvatskoj javnosti već dobro poznato da enormna korupcija u hrvatskom pravosuđu potječe u najvećoj mjeri od vrlo loših (i namjerno loše pisanih!) zakona, naročito pravosudnih, nemoralnih zakona koji potpuno isključuju princip pravde (dakle Božji princip!), a nezdravo mnogo naglašavaju princip (tobožnjeg!) prava, koje se u svim političkim sistemima nečasno prilagođava režimu na vlasti!

I onda se svi, kao, čude kada netko ubije neku takvu sutkinju, kao prije nekoliko godina u Ivanić Gradu ( kao Mato Oreškić ), kad netko sjekirom odsječe glavu predsjedniku Općinskog suda u Bujama ( kao pokojni Božo Laganis ) ili kad netko prijeti ubojstvom sutkinji u Općinskom sudu u Opatiji ( kao ovih dana Mišel Škundrić). Novinari nažalost ne postavljaju glavno pitanje – a zašto to? Novinari nažalost ne postavljaju pitanje jesu li suci možda sudili pravedno ili nepravedno, jesu li ti suci i sutkinje bili korumpirani i kakav je uopće moralni lik tih sudaca? A ta će se pitanja sve češće postavljati u hrvatskoj javnosti, sve dok u hrvatsku ne dođe nekorumpirano europsko pravosuđe i njegovi daleko pošteniji, čistiji i jasniji zakoni!

Meni su osobno Općinski sud u Bujama i Županijski sud u Puli (naročito njegov ksenofobični predsjednik dr. Aldo Radolović!) već svojim upornim nedonošenjem pravomoćne Presude o iseljenju mog podstanara I.E. iz Škabrnje (po Djelomičnoj presudi

P-20/04-15 od 2. kolovoza 2004.g.), te blokiranjem i spajanjem moje tužbe za naknadu štete i dugova P-378/04 od 23. lipnja 2004.g. protiv njega (a upravo na to sam Vam se žalio prije pet mjeseci!), te najzad ovom nemoralnom, nepravednom i nečasnom presudom u korist mog nepoštenog podstanara, prouzročili direktnu materijalnu štetu od najmanje 100.000 kuna, a da ostale štete i odštete ovdje i ne spominjem. Također je oštećena i obitelj mog brata u Zagrebu (koji je u međuvremenu umro ne dočekavši pravdu!), za još najmanje 30.000 kuna. Povrh svega, ja sam izgubio i rentu od najmanje 5.200 eura, koju sam mogao dobiti od novih podstanara ili investicijskih fondova («rentirane mirovine»). A moj podstanar mi ne plaća stanarinu već više od tri godine i odbija se iseliti! A ja plaćam njegove dugove!» (završeni citati).

Ponovo Vam napominjem da su gore spomenuti sudski predmeti sasvim nepotrebno umnoženi iz osnovnog predmeta P-384/03 sutkinje Margarete Vivoda, zbog kojeg i moram platiti sve te sudske pristojbe!, te P-20/04, koji već gore spomenuti moćni udbomafijaški odvjetnik Slaviša Perović znalački razvlači u nedogled već više od dvije i pol godine, od 21. siječnja 2004.g.)! Eto što se događa kad sudovi ne rade svoj posao, već od jednog predmeta naprave šest predmeta, stvarajući privid da nešto rade! Ima li u svemu tome dosluha i pristranosti?

Osim toga, odvjetnik Slaviša Perović na istom ovom Općinskom sudu u Bujama zastupa i našu Općinu Brtoniglu protiv mene (P-244/05), a zastupa i našeg najvećeg tajkuna Franca Cattunara (K-277/05), koji me tužio zbog moje navodne klevete za namještanje prošlogod-išnjih izbora za lokalnu samoupravu i krivotvorenje izbornih rezultata, te krupnu privatizacijsku pljačku, namještanje natječaja, itd., itd.

Evo sada i ovdje novog dokaza: da taj udbomafijaški Vrag nikad ne miruje, pokazuje nova činjenica da je «Veliki šerif » Franco Cattunar u Poglavarstvo Općine Brtonigla (u kojemu su inače svi IDS-ovci!!) ubacio kao novog člana upravo Slavišu Perovića!! Znači da sam ja u «Hrvatskom listu» iz Zadra, našem najhrvatskijem tjedniku, bio potpuno u pravu kada sam napisao «Našim pravosuđem vladaju 'diplomirani kriminalci'»!!

Stoga Vam predlažem poštovana ministrice pravosuđe, gospođo Ana Lovrin, da tu ovrhu naplatite od sutkinje Margarete Vivode, jer je sve to plod njenog nerada, nemara i nereda. Jer su samopomoć i samoobrana vrlo važna ljudska prava!! Ja to i ovim «Otvorenim pismom» ponovo činim!

U prilogu Vam šaljem OPOMENU Porezne uprave iz Umaga – pred ovrhu. Od Vas ovisi kada će i ovo moje «Otvoreno pismo» postati doista otvoreno i za svu hrvatsku javnost. I ne samo za nju. Ima i većih Bogova od Vas!

Bilježim se sa štovanjem!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing,

Brtonigla

P.S.: Nadam se da neće biti nužno da i ovo «otvoreno pismo» šaljem američkoj, njemačkoj i

EK/EU ambasadi.

A.R.J. /

P.S.(2.): Danas, 23. veljače 2008.g. nova predsjednica Općinskog suda u Bujama gđa Marga-

reta Vivoda još nije deblokirala moj sudski predmet P-244/05, koji je vrlo korektno

vodio bivši sudac tog suda gosp. Zoran Belušić, iako sam ja to od nje tražio još prije šest

mjeseci. Dakle, u posljednjih 14 mjeseci nije održana nijedna glavna rasprava, niti je

određen novi sudac u tom sudskom predmetu.Je li to zato što iza toga stoje lokalni tajkun

iz Brtonigle Franco Cattunar i njegov udbomafijaški odvjetnik Slaviša Perović? To je

razlog više da ovo OTVORENO PISMO konačno otvorim hrvatskoj javnosti. Jer,

«javnost je smmrt za mračne snage»!

A.R.J./

Nema komentara: