utorak, 22. prosinca 2009.

SANADEROVA NEMORALNA PONUDA GEORGU W. BUSHU


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,prof., Pula 18. mart/ožujak 2003.


Uredništvu „Vjesnika“


SANADEROVA NEMORALNA PONUDA GEORGU W. BUSHU


Hvala Bogu da je To netko prije mene stigao napisati i jasno reći: a rekao je to Branko Mijić, novinar i bivši Glavni urednik „Novog lista“ iz Rijeke!


Hvala Bogu da je i Ivica Račan, predsjednik Vlade, povukao ručnu kočnicu nakon proklizavanja u krivini Vilniuske grupe i ulijetanja u minsko polje hrvatskog javnog mnijenja, te mudro odbio mogućnost slanja naših vojnika u rat protiv nama nimalo neprijateljskog Iraka!


Bravo gospodine Račan! Mudar čovjek zna ponekad i odustati!


Dakle, „sramotno uvlačenje u stražnjicu Georgea Busha i bezpogovorno zagovaranje rata i veličanje Amerike koja je uvijek bila pametnija od Europe, kao i njegovi 'argumenti' u prilog rata pod svaku cijenu, uvreda su za zdrav razum i za hrvatski narod“.

Bravo gosp. Branko Mijić!


Ako ikoga danas (18. ožujka 2003.g.) treba uspoređivati s Hitlerom, onda to gospodine Sanader nije Saddam Husein, nego je to George Bush! Uostalom, upravo tako je prije pet mjeseci bila učinila njemačka ministrica Herta Dauebler Gmelin, koja je pod pritiskom Bushove ZOG-Vlade odmah nakon toga morala podnijeti ostavku. Ona je Busha proročanski hrabro nazvala Hitlerom, a puljski i istarski Semper Paratus joj se smjesta pridružio svojim antologijskim člankom „Rađanje američkog fašizma“ (10. okt./listopada 2002. godine).


Amerika nije više ono što je nekad bila. Nije to više Amerika Woodrowa Wilsona , Franklina Delanoa Roosevelta, Harry-ija Trumana ili Johna Kennedy-ija, koja nam je uvijek bila svjetionik slobode i demokracije. Ovo danas je Amerika Lyndona Johnsona i njegovih sljednika Ronalda Reagana i oca i sina Busha, njihova „rich guys birthsday's party“, kojima je demokracija zadnja briga na ovom svijetu. Stati uz bok ili se postrojiti iza takve Amerike doista je uvreda i za zdrav razum i za hrvatski narod! Na to je proročanski upozorio i bivši američki predsjednik Jimmy Carter, kada je prošle godine primao Nobelovu nagradu za mir, ustvrdivši: „U američkoj vanjskoj politici nastao je potpuni preokret i ona se više NE temelji na dva stoljeća naše povijesti zasnovane na vjerskim načelima, poštovanju međunarodnog prava i međunarodnim sporazumima“ (citat preuzet iz sjajnog teksta gosp. Branka Mijića).


Neobično mi je drago što je gosp. Branko Mijić označio Sanadera kao „Tuđmanovog aparatčika, odgojenog na manipulacijama i dvorskim intrigama, koji nije sposoban djelovati bez svog gospodara, ma kako se on zvao“. Još jednom bravo gosp. Branko Mijiću!


Uostalom, tko ste Vi gosp. Sanader? Otkud Vam ta Vaša nadmenost i bahatost? Što ste značajnog učinili u životu, što bi Vam makar malo dalo za pravo da danas tako grubo silujete naš hrvatski HDZ?


Uostalom, gospodine Sanader, odgovorite hrvatskom javnom mnijenju (kao jedinoj supersili u Hrvatskoj i u svijetu, koja se može suprostaviti Bushovskom ludilu): Ma, što je to nama Amerika pomogla u Domovinskom ratu za što bi joj mi morali biti zahvalni do kraja svijeta? Zar za onaj podmukli i pokvareni embargo na uvoz oružja (koje smo stoga morali nabavljati švercom i od nemila i od nedraga)? Zar zato što je Cyrus Vance uveo četnike i Šljivančanina u Vukovar, pomoću onog svog „Humanitarnog konvoja“ i šutke im dopustio pokolje Hrvata u Vukovaru i obližnjoj Ovčari? Zar za Vanceov plan cementiranja tzv. SRK u Kninu i u ostalim vlaškim krajevima Hrvatske? Zar za njihov UNPROFOR, kao graničare te njihove sulude i tzv. SRK ? Zar za njegov i Owenov „Plan Z-4“, kojim je trebala biti uspostavljena SRK kao konstitutivna teritorijalna jedinica Republike Hrvatske? Zar zato što je Amerika tako dugo bila ravnodušna prema našim ratnim problemima? Zar zato što je naše Hrvate u BiH kaznila „Daytonskim Sporazumom“? Zar zato što nas danas i Amerika pritišće i ucjenjuje Haaškim sudom, s ciljem brisanja naše nedavne slavne prošlosti i izjednačavanja hrvatskih žrtava sa srpskim zavojevačima?


Odgovorite nam gosp. Sanader, gdje ste Vi to sve prespavali?


* * * * *


Dokle nas gosp. Sanader mislite još vući za nos?

Čudno je da još ne možete dokučiti cionističku urotu protiv američkog naroda! Zar Vam nikad nije bilo čudno da je u Tornjevima na dnu njujorškog Manhattan-a, u kojima je svaki dan normalno radilo čak oko 50.000 ljudi, poginulo „svega“ 2.800 (!!) ljudi, od kojih samo jedan ili dva Židova (naknadno saznajemo: nijedan!!), a upravo su Tornjevi bili simbol njihove moći nad Amerikom (USA) i nad svijetom. Zato su i bili sagrađeni na donjoj špici Manhattan-a: da ih svaki Namjernik u Ameriku odmah vidi i da se zna tko vlada Amerikom!


Uostalom, zar Vam gosp. Sanader nije bilo krajnje čudna pobjeda George-a W. Busha nad Alom Gore-om u posljednjim, odnosno post-posljednjim metrima predizborne predsjedničke utrke? Tko mu je to – naknadno(!!) – omogućio? Možda američki Židov Joe Libermann, koji je bio Gore-ov podpredsjednički kandidat, a kojemu je Bush odmah nakon te sumnjive „pobjede“ ponudio podpredsjed-ničko mjesto u svom kabinetu.


Uostalom, zašto se Vi gospodine Sanader ne biste sami (ili s gosp. Šeksom) pridružili američkim marincima u napadu na Irak? Još ste dovoljno mladi, mnogo mlađi od nas koji smo u svojim poznim godinama otišli na ličko bojište 1991./92. g.

i u hrvatsku „Oluju“ 1995.g.


Mi ostali Hrvati nećemo u taj prljavi američki rat ! Mi ne damo našu hrvatsku krv za američko-cionističku pljačku iračke nafte i uspostavljanje američkog, engleskog i židovskog monopolo nad iračkom naftom (a odmah potom i nad iranskom, a u konačnici nad svim strateškim rezervama nafte na Bliskom Istoku). Sjetite se, turkmenistanska nafta skupo je koštala Mula Omarov Afganistan! Sada je cilj destabilizacija cijele te oblasti i uspostava svjetske hegemonije nad naftom, uz istovremeno presjecanje svih kanala putem kojih se dostavlja pomoć Palestincima u Izraelu. Dakle, cilj je i uspostava Velikog Izraela i njegovog protektorata nad Libanonom, pa čak i Sirijom – u konačnici! A to je najkraći put u Treći Svjetski rat!


Da, upravo tako! Rat protiv Iraka nije naš rat. To je rat svjetskog židovstva protiv njihove semitske braće u Iraku, to je cionistički rat. Taj rat mogu zaustaviti samo „sjajni Židovi“ i oni to već pokušavaju! Rat protiv tog rata je prvi počeo američki Židov ruskog podrijetla sjajni Noam Chomsky, a evo se već priključio i jedan George Soros i njegov opunomoćenik u Hrvatskoj Žarko Puhovski, koji se posve iznenada deklarirao kao „etnički Hrvat“! Bolje ikad nego nikad.


Gospodine Sanader, nas Hrvate skupo koštaju sve te Vaše „Pirove pobjede“! Odmaknite se već jednom od tog Vašeg Zloduha Vladimira Šeksa! Njegova bolesna volja za moć Vas je već prije tri godine zavela na krivi kolosijek. Vrijeme je da se probudite iz tog košmara.


A možda bi bilo najbolje da odmah odete: sada i ovdje! Možda dobijete „zaslužnu mirovinu“, ta Vi ste bili kakav-takav saborski zastupnik. A onda se možete posvetiti nekom korisnijem poslu ili hobiju.


Konačno, Predsjednik Bush je reakcionar par excellence. Pitanje za Vas glasi: Zašto taj američki natražnjak toliko privlači našeg hrvatskog nazadnjaka Ivu Sanadera?

Konačno, što je posljednje dvije godine gosp.Sanader radio po Americi, da se svaki novi put vraćao sve mekši?!


Pouk je ovaj: Prostitucija sve više košta – prostitutke.

One na kraju plate najveću cijenu!

Ante Rokov Jadrijević

(Hrvatski socijal-radikal)


P.S.: "Vjesnik" ovo nije objavio


Nema komentara: