ponedjeljak, 22. lipnja 2009.

Gosp. SANADER, ČUVAJTE SE PIROVE POBJEDE !

Ante Rokov Jadrijević, dipl.ing., Pula / Brtonigla 27. IV.2002.g,


Uredništvu «Hrvatskog slova», i Komu Treba: Attn.: g. Ivo Sanader


Gosp. SANADER, ČUVAJTE SE PIROVE POBJEDE !


Pobijedili ste, cijenjeni i poštovani gospodine Sanader, i to je u ovom trenutku naše političke stvarnosti najvažnije i sasvim u redu. Međutim, već dan kasnije krenuli ste u suprotnom smjeru od onog kojeg je gotovo plebiscitarno kao svoj cilj iskazao 7. Sabor HDZ-a. Napali ste g.g. Pašalića, Škaru i Maju Freundlich, da kao izborni gubitnici podnesu ostavke na svoje položaje. Formalno ste u pravu, Jer su takva pravila demokratskog ponašanja i postupka, ali zašto onda i od svog hametice poraženog mentora, gosp. Vladimira Šeksa ne zatražite to isto?! On je teže poražen od gosp. Ivića Pašalića, a njega ste, kao, «zaboravili». I on bi trebao podnijeti ostavke na sve svoje položaje, zar ne!

Ja osobno držim da Vi imate daleko priječeg posla od jalovih obračuna s njima.Vaši i naši najveći protivnici, pa i neprijatelji, su Mesić (koji nas izdaje na svakom koraku) i Račan ( koji nas izdaje na svakom drugom koraku). Tu su još Račanov Picula, koji se svojski trudi da nas ponovo (krvavo) «zbratimi» sa Srbijom i sa tzv.«Republikom Srpskom».Tu je još Slavko Linić, koji nas drsko i bezobrazno vara s Riječkom bankom i s «Lencem», uz to i s Inom i njenom «naftnom aferom», itd. A tu je i neizbježni «stručnjak» dr. Goran Granić sa svojim prljavim rukama s Enronom i Haaškim sudom, itd. To su, gosp. Sanader, Vaši i naši glavni neprijatelji i izravni prioriteti, a ne Vaši osobni obračuni s gosp. Pašalićem i gđom Majom Freundlich. Ostavite se jalovog posla. Vrijeme nam je kratko. Sada moramo među sobom, među svim državotvornim, rodoljubnim i domoljubnim Hrvatima hitno sprovesti pomirenje i postizborni oprost svojim izbornim protivnicima, koji nisu naši neprijatelji, već naši suborci i saveznici. U suprotnom, svima nam prijeti Vaša Pirova pobjeda, pod kojom možemo svi potonuti!

Upravo to je najvažinje: da u svojim suborcima ne gledamo naše neprijatelje, nego naše saveznike. Jedino tako se naša izborna baza neće sužavati, nego proširivati.Moramo se držati načela da je svaki onaj (Hrvat i/ili građanin) koji nije protiv nas, on je za nas! A ne obrnuto!

Sada je Vaš prvi zadatak rad na konačnom programu stranke, a to znači ujediniti sve najbolje u Vašem i Pašalićevom predizbornom programu, a oba su jako manjkavi!! Evo, uzimam slobodu da ovdje i sada dam neke suštinske dopune:


1/.- Tvrda frakcija HDZ-a mora odmah i nedvosmisleno izjaviti se za osnivanje Hrvatske Republike Herceg Bosne, tako da mi više ne kaskamo za razno-raznim Petritschima, nego da im namećemo naš tempo; U BiH se mora uspostaviti konstitutivni reciprocitet, jer je reciprocitet osnovni i daleko najvažniji kriterij konstitutivnosti, a ne prazni papiri i prazne deklaracije, odnosno kojekakva svečana «pisma namjere» (kao ono u Daytonu,1995.g.)! I lažne «Konstitucije», odnosno Ustavi Petritsch-ovog tipa (podvale!).


2/.- Tvrda frakcija HDZ-a mora javno i kategorički odbaciti najnoviju inicijativu predsjednika Mesića i ministrice Ingrid Antičević-Marinović, u savezu s predsjednikom Europskog suda za ljudska prava Luziusom Wildhaberom, da izgnani i izbjegli Hrvati, koji već 8 ili 9 godina žive u kućama izbjeglih hrvatskih četnika, moraju platiti zaostalu stanarinu izbjeglim četnicima, a Hrvatska država im mora «nadoknaditi štetu nastalu terorističkim činom, što je uključivalo i miniranje kuća tijekom Domovinskog rata» (citiram riječi Ingrid Antičević-Marinović!). Radi se o izbrisanom (1996.g.!) 180.-tom članku zakona o obveznim odnosima, koji ministrica i njen partijski šef namjeravaju vratiti u navedeni zakon već kroz mjesec dana! A hrvatski i ini četnici nikome ništa nisu dužni, ne moraju nadoknaditi nijednu štetu, a k tome su još i nagrađeni svojom zločinačkom državom, sa sjedištem u Banja Luci!

Stoga predlažem slijedeću inicijativu: Neka se pri Predsjedništvu stranke i Središnjem odboru smjesta oformi odvjetničko-tužiteljski Odbor, koji će u ime prognanih i izbjeglih Hrvata također tužiti svoju vlastiti (novu) Državu za istu takvu «nadoknadu štete nastalu terorističkim činom (terorističkim ratom, prim. autora), što je uključivalo izgon i pljačku imovine tijekom Domovinskog rata», te da se to stavi na drugi kraj vage «pravde» ministrice Ingrid Antičević-Marinović, njenog partijskog šefa Račana, njegovog partijskog potrčkala Picule, te Luziusa Wildhabera, a da gedžu Mesića i ne spominjem. Dakako, sve to treba izručiti i Srboslaviji i njenoj zločinačkoj «Republici Srpskoj» i njenim međunarodnim mentorima u New yorku i Washingtonu, ne zaboravljajući ni slične mračne snage svjetske sotonerije u Londonu i Parizu.


3/.- Pravi je trenutak da se odlučno, javno i jasno objavi da će se odmah po povratku na vlast energično sprovesti istraga i procesuiranje svih nagomilanih, a naročito zaostalih kriminalnih afera tipa Dubrovačke banke, Glumine banke, afere ACY-Marine, itd., bez obzira na rang ili rejting vlastitih članova i vlastitih «svetinja», što bi nam opralo obraz i osvjetlalo ga, te nam dalo za pravo (i pravdu!) da jednakom mjerom pošaljemo u dugogodišnji zatvor sve prljave privredne, financijske i, naročito, političke aktere afera Riječke banke, «Lenca», Ine, Enrona, itd.,itd. Samo tako se može povratiti povjerenje svojih i ostalih skeptičnih i neodlučnih birača, kojih broj doseže i do 48 posto, a mogao bi i znatno porasti (kao prošli tjedan na francuskim izborima, 72 posto odustalih!). Kada napokon Slavko Linić i njegov glavni ortak Damir Vrhovnik, uz svog partijskog šefa Račana završe u zatvoru, a skupa s njima i po-neki kriminalci iz (starog) HDZ-a, tek onda možemo računati na duže vrijeme ostanka na vlasti i učvršćenja hrvatske Države, na temeljima, koje smo pod vodstvom dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška stvorili u pobjedničkom Domovinskom ratu! Ta žrtva (amputacije jedne ruke) je neizbježna, ako se želimo vratiti na vlast i zadržati je jedan ili dva mandata, a daj-Bože i duže. Oni koji imaju «prljave ruke» moraju van iz stranke, te pred sud i u zatvor. Drugačije nam nema budućnosti – ni stranke, ni naroda, ni države. Gotovo je s predizbornim demagogijama! Nije prošlo, a neće ni proći!


4/.- HDZ u svojem novom Programu mora odlučno najaviti svoj Zakon o lustraciji!!

Gotovo svi naši dosadašnji problemi s utemeljenjem i očuvanjem nove hrvatske države su bili bremeniti balastom jugo-komunističke Udbe, koja i dan-danas djeluje u svim porama našeg novog društva i naše nove države. Vrijeme je za konačan i nesmiljen obračun sa svima njima, dakako uz djelomičan oprost svima onima koji su u Domovinskom ratu oprali svoj obraz (dakako, ruke je teže oprati!!). Takvi, koji su zaslužni za stvaranje Hrvatske države, moraju potpisati totalno povlačenje iz političkog života, i to u svakom mogućem obliku, računajući tu prije svega Sabor, te brojne udbaške javne medije, tipa Nacionala, Feral Orjuna, Novog Lista, Glasa Istre, Jutarnjeg lista i brojnih «lokalnih» radio-postaja, itd., gdje ne prestaju lagati i trovati mladež. Tu ne smije biti nikakvog odstupanja! Nikakvog kompromisa! Nikakvog novog muljanja s polovičnim rješenjime i sumnjivim nagodbama (kao ono prije mjesec dana, između Pašalića i Mesića na Pantovščaku!!).


5/.- HDZ mora smjesta početi oformljavati svoju novu vanjsku politiku. Evo prave prilike: Sharonom najnoviji pokolj u palestinskom Jeninu nimalo se ne razlikuje od Himlerovog odnosno Hitlerovog pokolja u Waršavskom getu, 1943.g.! Vrijeme je gromko progovoriti o latentnom i (danas) već otvorenom židovsko-cionističkom fašizmu, koji je već kao svog taoca uzeo cijelu Ameriku (USA), uzeo London i Pariz.

Treba sasvim otvoreno početi glasno uspoređivati pokolj u Ahmićima s pokoljima u Jeninu i Ramalahu, brojnim pokoljima u Gazi, kao i novim najavama Amero-fašističkih pokolja u Iraku i Iranu. Treba probuditi svijet, dok još nije kasno. Treba stvari nazvati njihovim pravim imenom, prije nego oni tako nazovu svijet.A oni itekako znaju podvaljivati! Nama podvaljuju već 11 godina, a podvaljivali su i prije toga. Najbolji primjer nam je Žarko Puhovski i otac i sin Goldstein!


Ima toga još i još, ali.......za početak je i ovo dovoljno.


Ante Rokov Jadrijević Pula / Brtonigla


P.S.: "Hrvatsko slovo" je odbilo ovo objaviti.

Nema komentara: